Blogging, Știri & Trends
◙ Birocratie, intarzieri si alte defecte manageriale
◙ Birocratie, intarzieri si alte defecte manageriale

◙ Birocratie, intarzieri si alte defecte manageriale

ogilvy-logo-vectorAcum 2 saptamani scriam un articol platit pentru cei de la Ogilvy. Nu vreau sa ma iau de ei ci doar sa dezbat un anumit punct – dintr-un anumit sector – pe care il consider necesar de analizat si de blamat.

In prima saptamana am tot comunicat cu cineva. A trebuit sa-mi dau si nume si adresa, sa semnez o declaratie si sa o trimit inapoi, sa ma prezint si cu catel si cu purcel. FIE! Chiar si asa, n-a fost de ajuns. O saptamana n-am mai auzit nimic de la nimeni. Este foarte neprofesionist sa faci asta, lucru care i l-am comunicat si persoanei cu care vorbisem inainte. Aceasta mi-a spus ulterior ca asa e procedura si stiu si eu ca la noi cam asa se intampla si in modeling si in promotii in hypermarketuri si in alte locuri, insa nu consider ca e normal la cap sa fie asa.

O agentie, daca este cu adevarat serioasa, are bani. Si eu pot sa-mi fac un SRL, nu costa deloc mult, dar ala sa-mi fie singurul meu capital? Pai cum adica eu iti fac tie serviciul si tu ma platesti de-abia cand iti da altul banii? Tu n-ai bani? Ar trebui sa ai! Cam asta vreau sa spun, ca agentiile au nevoie de fonduri proprii, pentru a-si pastra colaboratorii sau pentru a atrage pe viitor laude nu critica precum aceasta.

Dupa doua saptamani, mi s-a comunicat ca o sa mai dureze inca vreo doua pana sa-mi dea o amarata de suma. Mai trebuie sa fac rost si de un extras de cont si va mai trebui sa mai semnez o chestie in plus. I-am intrebat daca trebuie sa le dau si grupa mea sanguina…adica, cine stie…

Trebuie sa schimbam mentalitatea managementului asta defectuos. Si la angajare, ti se cer lucruri care pana la urma nu sunt relevante. Ca de exemplu, certificatul de nastere. Am buletin, de ce vrei si certificat? De ce trebuie extras de cont daca eu va zic ca e contul meu? De ce as vrea sa bagati banii in alt cont? De ce sa nu va aduc alta dovada mai rapida, pe care o am deja acasa. Drumuri peste drumuri pentru un dosar care in general nu are nici o relevanta ci doar o obligatie superficiala de a exista.

Atat despre asta acum, se intelege esentialul. Sunt multi si multe care stiu ce inseamna intarzierea asta a platii si de multe ori, acest lucru ar trebui sa fie considerat ilegal, avand in vedere ca aceste obiceiuri ii imping pe multi de multe ori sa renunte la a se mai astepta la vreo plata vreodata.

In prima saptamana nu m-am luat de Ogilvy, in a doua am evitat, dar pentru ca dureaza atat de mult, as fi eu primul neserios si necinstit daca nu as bate obrazul.

Un comentariu

  1. Pingback:◙ S-a suparat Ogilvy pe mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *