Blogging, Știri & Trends
◙ Duritatea la locul de munca
◙ Duritatea la locul de munca

◙ Duritatea la locul de munca

Ia uitati-va la tipul din stanga, parca zice „ce vrei de la mine ma, ce vrei??”.

Am tot auzit ca in firmele in care lucrezi cu mai multi colegi la un loc risti sa intalnesti conflictul ala specific. Se spune ca asta te invata mediul muncii, ca trebuie sa fii dur, sa nu fii amabil cu cel de langa tine. Mi se pare foarte eronat acest mod de a gandi tot.

In primul rand, nu mediul in care lucrezi te invata ca omul de langa tine s-ar putea sa „ti-o traga” ci acea proverbiala scoala a vietii te invata asta. Daca nu o ai, ei bine da, mediul asta s-ar putea sa-ti faca virgula masii cunostinta.

Bai serios acum, numai cacofonii in limba asta Romana…

Apoi, as vrea sa cred ca nu e chiar atat de general cazul de rautate la birou. Adica, eu am intalnit pe ici pe colo persoane care in cel mai rau caz incearca sa profite de tine asa superficial, nu cu duritate sau vreo rautate intentionata. Atata timp cat ai gura, cred ca poti sa-i atragi atentia cuiva cand pare sa exagereze.

In ultimul rand, consider ca e eronat sa stea asa lucrurile. Daca mediul este intradevar atat de conflictual, cum mai faci treaba? Nimeni nu mai ramane angajat caci demisioneaza de draci, toti se incurca pe toti caci nu se inghit si uite cum depasesti pragul ineficientei si te duci spre colaps. N-are sens sa fii nervos la birou, n-are sens sa fii atat de defensiv cu persoana care de fapt te completeaza in munca. E jumatatea ta, ca vrei ca nu vrei.

Cred ca peste tot se regasesc conflictele astea, dar cred in acelasi timp ca prin alte parti nu predomina conflictul si asta pentru ca grupul fericit e mai numeros iar grupul mohorat e ceva mai mic. Tine de felul de-a fi a omului, insa cand faci o munca anume impreuna cu altcineva, nu prea exista sansa sa nu ai multe in comun cu persoana aia, indiferent de departamentul la care lucreaza caci se presupune ca ti-ai ales intentionat acel „anume”.

Asadar, in mare parte, nu mediul muncii te invata una si alta din acest domeniu comportamental si nu acolo intalnesti pentru prima data o dificultate specifica. Tine mult de individ si cum se raporteaza nu doar la grup ci si la comunicare.

p.s. O alta eroare este sa ai scoala vietii dusa la extrem si sa te duci la munca cu atitudinea de golan. Strica mult asemenea gesturi si nici la un om de afaceri usor realizat nu da bine. Asta desigur daca judeci dintr-un unghi de bun simt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *