Blogging, Știri & Trends
◙ Fibra de carbon
◙ Fibra de carbon

◙ Fibra de carbon

Ma intreba o amica cum de nu stiu despre „fibra de carbon”. Eu nici cuvintele „fibra” si „carbon” n-as putea sa le descriu exact, dapai „fibra de carbon”. Insa ea imi spune ca toata lumea stie ce e fibra de carbon. Am facut un sondaj in partea de sus a blogului, ca sa-mi spuneti voi daca stiti sau nu de aceasta inventie.
Daca tot o pomenim, hai sa aflam despre ea putin:

Astăzi, fibra de carbon este fibra cu cea mai mare raspândire in industria aerospaţiala. In ultimele doua decenii, proprietaţile fibrelor de carbon au crescut spectaculos ca rezultat al cererii de materiale cât mai rezistente si cât mai usoare.

Ca si raport rezistenta/greutate, fibra de carbon reprezintă cel mai bun material ce poate fi produs la scară industrială in acest moment.

Capacitatea mondială de producţie înregistrează o continuă crestere de la apariţia materialului până in prezent, un salt spectaculos fiind înregistrat odată cu demarearea proiectului Boeing 787 Dreamliner.

4 comentarii

  1. Anonymous

    nu am zis ca toata lumea stie ce e fibra de carbon…am zis ca toata lumea a auzit macar de fibra de carbon.repet, nu ti-am cerut compozitia chimica sau din ce se obtine..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *