Blogging, Știri & Trends
◙ Iar vise | Tiparul sunetului
◙ Iar vise | Tiparul sunetului

◙ Iar vise | Tiparul sunetului

E 6 dimineata. Iar sunt singur pe net. Te-ai astepta din peste 20 de milioane de oameni sa vezi macar vreo 2, 3 online, dar de unde…

Iar am visat nebunii. Am dormit asa mai ciudat in seara asta deci ma tot trezeam, visam ceva, apoi iar ma trezeam, visam altceva. Ultimul vis m-a gasit in clasa, undeva la facultate gen. Eu stateam tolanit in banca – asa cum faceam de obicei si in viata reala – si ma uitam la tabla, la o materie prezentata de la care desigur am chiulit in general si nu stiam nimic. Materia era fictiva, dar legata de Muzica.

S-a dovedit interesanta materia, era o reprezentare grafica a ritmului unei melodii. De exemplu, hai sa luam Katy Perry – Fireworks, de la 1:33.

Exact asa am visat ca facem, nu cum am scris eu dedesubt, dar cu semnele alea, care marcau accentuarile versurilor, tiparul lor. Daca ascultati melodia la care am facut link, o sa va prindeti mai bine. E un tipar care se repeta. Eram mort de plictiseala in vis dar cand m-am prins despre ce e treaba, m-am ridicat asa surprins si imi placea mult.

N-am mai vazut niciodata asemenea teorie deci nu stiu cum de am visat-o. Nu e nici prea original probabil, caci pana la urma o astfel de forma o are orice ritm. De exemplu genul breakbeat are anumite batai pe minut, drumandbass-ul are ceva mai multe batai. Stiu asta caci am compus multa muzica la viata mea, chiar si asa, mai de second hand cum era ea. Na, fun fact despre mine. Ce? Nu mai tineti minte de myspace-ul meu? Chiar si asa, aici tine de un altfel de tipar decat cel al bataii pe minut. Cred ca se leaga de el, dar nu vorbeste doar despre el. Dunno.

Nu i-am gasit utilitatea in vis dar as putea sa-i dau una in realitate. Probabil un sistem de asta implementat intr-un software, ar ajuta sa recunoasca usor anumite zgomote de pe un fundal. De exemplu in criminalistica ar ajuta mult sa stii ce se auzea pe fundal, daca era o melodie ce parea a fi a lui Michael Jackson sau daca parea a fi un tren, sau un ciripit de o pasare anume. Ma gandesc si eu…

In fine, cam asta a fost ultimul vis. Mi-am revazut in el in mare colegii din liceu cat si altii noi pe care nu-i stiu. Era o tipa langa mine, manca un corn cu ciocolata si radea ca nebuna. Nu stiu ce avea, poate ma placea.

Cam atat cu visul, eu nu mai dorm asa ca ma pun pe ascultat niste muzica si pe facut…una alta, vad eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *