Blogging, Știri & Trends
◙ Internautii care urasc internetul
◙ Internautii care urasc internetul

◙ Internautii care urasc internetul

Ma gandeam asa la toti oamenii astia care urasc una sau alta despre internet si despre ai sai oameni.

Multi se plang de diacritice, de parca zici ca erau ei mari scriitori in alta viata si s-au reincarnat acum in continuarea acelor caractere mari. De fapt, s-au reincarnat mai degraba in copii neinteresanti si frustrati (uneori, copii de peste 40 de ani). Eu din cate stiam, pe Google gasesti mai rapid un subiect, tastand fara diacritice; apoi alte platforme nu prea au functia de diacritice, apoi…doar nu vorbim de lucrarea nu-stiu-cui la limba Romana. Este internet, este rapid, cam nu stai cu gandul la diacritice in general, cand pana la urma nici tastatura ta nu a fost inventata cu un corespondent diacritic alaturat. Asta asa ca o comparatie comica, insa ideea e ca vin multi „straini” pe internet si cum nu cunosc lumea asta noua si curajoasa, incearca sa-si aduca o justificare in fata nestiintei. Stiti voi, genul ala de om care in locul vostru ar face altfel.

Alteori, mai si gresesti. Mama miaaa, ai vazut-o pe aia cum a zis? „Succesuri”? Bai scula-n bascula, daca te bag eu pe tine la tv, o sa faci si pe tine. Greselile astea sunt destul de des intalnite si pana la urma, avem atatea cuvinte acceptate incat nici nu se stie ce mai e gresit si ce nu. Apoi intervine altceva. Ia uite un fapt amuzant: limba e grea de invatat, chiar si limba proprie. Ati incercat sa invatati o alta limba? E chin. Ati incercat sa reinvatati propria limba? Probabil nu, caci sunteti niste lenesi ipocriti. Nu se zice aiurea ca invatam toata viata. Eu am unul din cele mai corect gramaticale bloguri de pe internet si le iau apararea altora care nu au, deci dati-va seama ca se poate sa am dreptate in ce zic.

Prea ne atasam de critica si palavrageala. Auzi tu frate, a zis „sti” in loc de „stii” sau „fi” in loc de „fii”, hai sa facem un articol despre asta! Mai bine zi-i persoanei cum e corect (asta daca intradevar stii ;) si vezi daca ii pasa. Pana la urma aceste greseli sunt atat de des incurcate incat mai au putin si devin acceptate oricum ar fi. De cand pana cand comparam mici greseli gramaticale ale unor oameni normali cu incredibilele greseli gramaticale ale multor personaje despre care nu mai poti sa citesti acum in lucrarile lui Caragiale dar pe care le vezi la Cronica Carcotasilor? Ati inteles la ce ma refer? Ca poate va induce in eroare lipsa de diacritice…

Apoi mai sunt astia cu boala pe prescurtari. In afara de acronime, dai de prescurtari. Vai, ce scandal iese! Mai tzaca, dar tu la scoala ai fost? Hai sa zicem ca la liceu nu te ia asa de dur, dar la facultate te pune sa prescurtezi o lucrare atat de mult incat ramane destul loc liber si pe twitter. Am vazut eu prescurtari pe internet, dar nu se compara deloc cu alea de la facultate. Stateam acasa si ma blestemam ca m-am luat dupa profesor, caci nu mai stiam ce am scris. Asa ca, nu pe internet inveti sa prescurtezi ci la scoala.

Si toti acesti plangaciosi, stau pe internet, stau mult. Caci altfel ei nu ajungeau sa urasca ceva daca nu se confruntau zilnic cu acel ceva. Ei sunt internautii care urasc internetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *