Blogging, Știri & Trends
◙ Intrebi de parca ordoni
◙ Intrebi de parca ordoni

◙ Intrebi de parca ordoni

Tot intalnesc atatia oameni care nu lasa loc de raspuns atunci cand te intreaba ceva. Adica, in unele situatii se subintelege ca vrei si ca poti sa ajuti pe cineva. De exemplu, cand cineva cara o cutie si aproape o scapa, te intreaba retoric: „Ma ajuti si pe mine?”.

In alte cazuri, multi uita sa scoata retoricul din intrebare si chiar se supara sau se enerveaza. De exemplu cineva iti spune „ma ajuti si pe mine cu…?”, ‘poti sa te duci pana acolo sa o ajuti pe x cu…?”. Desigur, in astfel de situatii cam ai de ales. Asa ca zici „nu, nu pot”. Ce-ti auzi? „Bine ma…ma descurc si eu”, „Cum sa nu ma ajuti?”, samd…

De aia apreciez pesonaje aparent ingamafate sau robotizate care spun direct ce au de zis. Desigur, orice exagerare e rea. Ba chiar, ingamfarea reala se vede la cel care pune „intrebarea” si nu la cel care raspunde. De asemenea, omul robotizat, prea fara empatie si sentiment este culmea si ipocrit. In fine, ar trebui sa comunicam mai bine, insa cam pun pariu ca nu o s-o facem, cel putin nu intr-o multime atat de vasta cum ar fi societatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *