Blogging, Știri & Trends
◙ Lipsa de profesionalism in general
◙ Lipsa de profesionalism in general

◙ Lipsa de profesionalism in general

Ma gandesc ca pana la urma in orice societate exista o mare doza de lipsa de profesionalism. Ba chiar din timpurile vechi probabil existau ca si acum, grupuri si grupuri de oameni.

Apropo, cred ca poza asta din articol este una din cele mai cunoscute poze din istorie. O sa vedem candva o galerie inedita cu poza omului ce protesteaza in fata tancului, poza cu fetita goala care plange si fuge de soldati si poza omului cu capul in cur.

In primul rand ma gandesc astazi la cei de la RDS/RCS care daca se stiu foarte bine pozitionati pe piata, nu se simt indatorati sa-si faca treaba pana la capat. Hai sa zicem ca nu e asa, caci nu ajungeau aici cu atitudinea asta, dar asa pot sa dea impresia multora. Clientul nu prea sta mult sa caute detalii, mai ales detalii pozitive.

Aici e un mix, atat profesionalism care da eficienta dar si o lipsa de profesionalism aparuta probabil in unele sectii. Problema mea e cu tipii de la tehnic, care iti pune cablul in casa dar o iau la fuga inainte sa ti-l aranjeze bine, sa dea macar o gaura undeva. Chiar si asa, relatia mea cu RDS ar fi notata cu nota 8 din 10, caci mai toti angajatii cu care am avut treaba au fost promti si utili. Dar, uite ca strica sa ai asemenea erori grave in sistem. Daca va multumiti cu nota 8 din 10 o s-o scad la 7 si sunt dispus s-o scad si mai mult in caz de aroganta. Conteaza si aspectul asta de finisare a serviciului.

Altii n-au mix, altii au doar lipsa de profesionalism. Aici vorbim de multe categorii, poate si de cei care si-au facut un ban si vor sa-si faca ei afacere, ca asa stiu ei ca merge in ziua de azi. Pai, fraierii chiar incearca. Adica, pe bune, cum sa ai tupeul asta? Sa ai niste bani si sa vrei sa faci ceva despre care chiar n-ai habar? Logic ca o s-o dai in bara. Putini reusesc, insa aia au avut un noroc bazat totusi pe multe sanse reale de succes sau de o linie de plutire. Asadar, decat sa contribuiti la procentul de lipsa de profesionalism pe piata, mai bine nu va lansati in aventuri!

Dar, exista si profesionalism. Nu stiu daca se poate 100% sau daca 100% se manifesta ca un 87% sau mai putin, insa stiu ca totusi exista si intentii bune, planuri ce promit continuitate si eficienta si principii economice de baza respectate. Toate se traduc intr-o societate puternica iar asta este de laudat, insa poate prea putin se lauda asta.

Va dau un pont, vizavi de eficienta, pont la care inca mai lucrez in prezent: Din ce am observat eu in astfel de medii profesionale, conteaza sa dai atentie scolii. Adica, trezitul la ore fixe, rutina, temele cu deadline, pedepsele, lucrul cu oamenii de tot felul…samd. Mediile astea profesionale chiar sunt ca un fel de proiectii a vietii din timpul scolii, este o continuare a scolii, pe bani si cariera.

Deci poate de aia nu dam de prea multe medii profesionale, caci dam de prea multi copii care urasc scoala. In spatele eficientei zac metode dificile. Oarecum e logic sa vedem atata lipsa de profesionalism, insa este logic ca urmare a actiunilor primare a Statului si a Familiei. Deci banuiesc ca se poate spune ca si societatile comerciale au nevoie de cei 7 ani de acasa.

p.s. Serios RDS, instruiti-va si voi angajatii sa traga niste gauri cu bormasina, sa puna niste clesti de aia de plastic pentru cablu… Ar fi frumos, estetic si eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *