Blogging, Știri & Trends
15 parcuri din orasul Constanta
15 parcuri din orasul Constanta

15 parcuri din orasul Constanta

parcuri constanta

Vorbeam candva cu userul Un constantean de pe SSC despre parcurile din Constanta. Am facut noi un top in functie de marimea parcurilor, insa o sa le postez ba dupa marime ba aleator. Zic „15 parcuri” caci sigur sunt mai multe. Planul initial era sa fac poze personal in fiecare din aceste parcuri, insa va las pe voi sa le descoperiti. Va voi explica eu ce s-a schimbat pana acum.


01. Tabacarie

Acesta este cel mai mare parc din orasul Constanta, care devine ciopartit pe an ce trece. Cea mai mare modificare suferita a fost cea facuta pentru proiectul City Park Mall. Apoi a urmat Gravity Park si am inteles ca va urma sa dispara inca o bucata uriasa din parc pe locul careia se va construi o gradina Zoo. Are suprafata verde totala de 444,097, 77 mp.

02. Gara

Parcul de la Gara, cu fantana cinetica construita in anul 1970. Acesta n-a fost ciopartit, insa in prezent se construieste o biserica sau o manastire. Inca una. Are suprafata verde totala de 45,300 mp.

03. Primarie

Parcul Primariei. Intr-un colt se afla Arenele Tomis iar in altul se afla Primaria. Aici se instaleaza de obicei Oraselul Copiilor pe timpul iernii, loc unde nu doar te dai in masinute dar unde se si organizeaza concerte. Este un parc spatios, in care poti sa ai parte de o plimbare scurta dar placuta. Are suprafata verde totala de 44,805 mp.

04. CDC

CDC sau Casa de Cultura. Aici se afla un parc spatios unde se adunau de obicei bikerii, rolerii, breakdancerii, samd. Acum un an sau doi a existat un mare scandal cu constructia unei biserici fix in inima parcului. Biserica a castigat. Are suprafata verde totala de 25,000 mp.

05. Poarta 6

Parcul primarului Radu Mazare. Zic asta din doua motive, in primul rand, acesta a locuit in Poarta 6 iar in al doilea rand, aici si-a lansat candidatura la primarie, cu baloane si muzica si tot.

Acest parc a fost stricat de blocurile ANL, insa partea stricata oricum nu era atat de circulata. Ultima oara cand am trecut pe acolo arata mai bine, mult mai bine decat vedem in poza de mai sus. Are mai nou si un club de pensionari. Este un parc maricel, destul de ingrijit si dragut. Are suprafata verde totala de 36,901, 90 mp.

06. Ovidius

Vorbesc despre parcul Universitatii Ovidius, din Tomis Nord. Este foarte mare, dar cam pustiu. Majoritatea studentiilor stau in centrul facultatii, la o tigara, la o cafea de la dozator…

07. Parc Tomis II

Acesta este parcul de langa Spitalul Judetean. Este supranumit si „Parcul Tineretului” desi numai oameni de varsta a 3-a sunt pe acolo. Este si mare dar si intins. Aici se plimba multa lume, de obicei batrani sau mame cu carucioare. Are suprafata verde totala de 16,000 mp.

08. Viitorului

Din cate am inteles aici este locatia noului parc numit Viitorului, din zona CET. Ultima oara cand am fost acolo am vazut ca e destul de dragut si dotat insa erau deja deteriorate anumite lucruri. Mai multe detalii despre acesta gasiti aici. Are suprafata verde totala de 15,454 mp.

09. Opera

Aici putem vedea parcul din fata Operei, fosta cladire ce apartinea Colegiului National Mircea cel Batran. Este populat mereu, insa are doar cateva banci. Are suprafata verde totala de 21,222, 28 mp.

10. Cazino

Candva de mult arata mult mai bine fata de cum arata astazi. Daca nu ma insel, Parcul de la Cazino mai era numit candva si Parcul Elisabeta, ca bulevardul din zona.

11. Parcul Dragoslave

Acesta este un parc despre a carei existenta nu stiam nimic. Mi-a vorbit despre el Un constantean, si mi-a spus ca este localizat fix in spatele pietei din Faleza Nord. Am trecut pe acolo si nu prea arata a parc, mai trebuie amenajat destul din el. Are suprafata verde totala de 6200 mp.

12. FAR

Parcul din zona Far. Un parc frumos si linistit. Este ordonat, are banci destule si are si o fantana arteziana frumoasa. Are suprafata verde totala de 14,200 mp.

13. Biblioteca

Parcul de la Biblioteca Judeteana, un parc mic si necirculat dar…existent. Este numit oficial „Parc Procuratura”. Are suprafata verde totala de 3600 mp.

14.  Podul de Butelii

Cam in perioada deschiderii Cora Bratianu, s-a construit de asemenea un parc in zona, denumit „Tara Piticilor 2”, un parc cu teren de baschet si alte minunatii.

15. Parc Carol

Aflat sub Muzeul de Istorie, pe bulevardul Marinarilor, se afla un parc ce va intra in reabilitare in curand si ce isi va primi oficial numele de „Carol”. Are suprafata verde totala de 22,359 mp.

[Update]

Am actualizat detaliile cu informatii gasite la bloggerul Sarius, de aici. In functie de marimea lor, ordinea parcurilor este dupa cum urmeaza: Tabacarie, Gara, Primarie, Poarta 6, CDC, Carol, Tomis II, Viitorului, Far, Roterdam (Faleza Nord), Gravity Park cică, Dragoslave, Procuratura (Biblioteca Judeteana). Oficial, Primaria Constanta recunoaste doar 14 parcuri.

9 comentarii

  1. Alex, nu pot sa ma interesez caci plec din tara!!! Complex, piata…cam tot aia. N-am zis bazar, sau piata de fructe si legume sau ceva…asa stiu eu ca acolo faci piata.

    Eh, in fine, locatia Viitorului e pe aproape.

  2. cosinus1982

    joie cinema Studio nu se afla in parcul de la primarie. Acolo unde ai incercuit tu este Gradina de vara Tomis. De altfel ti-am raspuns mai demult pe SSC la intrebarea ta despre cinema Studio :)

  3. Pingback:Ce-mi doresc de la biserica – Cristi Mirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *