Știri, Evenimente & Trends
A venit ÎPS Teodosie & Co la coșmelia Tămăduirii din Tomis 3
A venit ÎPS Teodosie & Co la coșmelia Tămăduirii din Tomis 3

A venit ÎPS Teodosie & Co la coșmelia Tămăduirii din Tomis 3

Zeci de…NU, sute de… NU….mii de…NU…MELEARDE DE CREDINCIOȘI au ajuns azi dimineață în Constanța ca să apere „biserica” Izvorul Tămăduirii de CEL MAI INFAM MOMENT DIN ISTORIA ULTIMELOR DECENII, PRIN CARE SE PARE CĂ TREBUIE SĂ TREACĂ CREDINCIOȘII DIN STRĂVECHIUL TOMIS (vorbele lui Teodosie, nu ale mele).

În primul rând, singurul izvor din zonă e cel de pe bulevardul Tomis, atunci când se mai sparge o țeavă și se prelinge apa până în Intersecția Excavator din Tomis 3. În al doilea rând: să vă explic pe scurt povestea:

În Constanța, într-o zonă denumită macul Roșu sau practic Tomis 3, există o coșmelie cu pretenții de „biserică” ce a fost construită (termen generos) fără autorizație, fix lângă trotuar, pe spațiul verde.

Primăria Constanța a acționat în judecată. Prin hotarârea 8795/2020, din 16 octombrie 2020, Judecătoria Constanța a obligat Arhiepiscopia să desfințeze construcția. Nu s-a întâmplat asta. Trebuia de la 1 Mai sau 1 Iunie să o dărâme Primăria, dar nu s-a întâmplat asta. Apoi a mai cerut răgaz Arhiepiscopia și uite că azi sau mâine ar trebui demolată. DAAAR. Biserica din România fiind o hoață penală (EVIDENT, la propriu), l-au trimis pe Teodosie să facă un soi de protest mascat de o slujbă la care au venit pe la ora 7:30 zeci de preoți și aproximativ 150 de credincioși!!! Asta dacă îi credeți pe cuvânt pe cei de la Ziua de Constanța.

Dacă mă credeți pe mine, la ora 7:35, situația arăta așa:

Ai naibii ăia care au inventat fotografia de ansamblu, nu? Că Presa este o jigodie în mare măsură, știm cu toții. Dar să fii așa pupincurist pe față și să uiți de imparțialitatea aia care îți definește meseria… Poate fi caz penal sau caz de retragere a acreditării. Să dea domnu! Replica, vezi că sunt cu ochii și pe tine!

Deci nu erau adunați mulți, dar sunt sigur că se adunau ușor ușor mai mulți cu timpul. No need to lie.

Mulți bătrâni de acolo au nevoie de o biserică, așa e. Îi văd și eu cum se adună de dimineață de multe ori, cum își fac ca un obicei bine-așezat această vizită, dar o coșmelie în drum nu-i biserică și nici nu-i construcție sigură, căci despre asta e vorba. S-a dat decizie judecătorească? O aplici! Așa ar trebui să fie. Dar aparent…nu se vrea. Nici măcar Democrația (parșivă din construcție) nu se poate respecta aici. Biserica ar trebui să fie primul cetățean-model din Societate, dar realitatea ne dovedește clar că astea sunt doar basme. Basme precum… E, hai să nu intrăm mai adânc în discuții!

Concluzia mea este că aș vrea să o dărâme. Și pe asta și pe multe. Construite doar cele care sunt construite cu cap și respectate normele. Ne-am primit o palmă peste față de la Biserică de la șantierul-etern din zona Casa de Cultură și ne tot primim cu alte ocazii. Cât să mai întoarcem obrazul și atât? Cât?

[Later Edit] Pe la ora 13:40, situația arăta așa:

Eu v-am zis să nu vă mai uitați în gura Presei… Cică venise un nene de departe din alt orașșșș și că stă acolo și nu pleacă și nu doarme ca să vegheze că nu se dărâmă bisericaaaa… Cred că e în interior senzația asta de om, căci altfel nu-mi explic relatarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *