Blogging, Știri & Trends
Acte si Documente Necesare !
Acte si Documente Necesare !

Acte si Documente Necesare !

Acte si documente necesare pentru educatie, acte si documente necesare pentru o amarata de scoala de soferi, acte si documente necesare pentru o angajare, acte si documente necesare pentru somaj, acte si documente necesare pentru un curs gratuit, acte si documente necesare pentru A TE STERGE LA FUND! Bine ati venit in Romania, ţara actelor si documentelor necesare!
Bai, nu mai suport! Oi fi eu nebun si nu suport eu viata asta asa cum e, nu stiu, dar asa sunt eu! Faceti fratilor o baza de date cu mine si tineti-o la zi, nu ma mai plimbati de 100 de ori pe 100 de carari sa va aduc 100 de foi amarate care nici nu au valoare in fata multor angajatori romani.
Vreau si eu sa fac un curs moca de la AJOFM. Mi se pare interesant. Aveam dosar la AJOFM dar nu, ca e prea vechi el si nu mai e bun. Fa-ti dosar nou! Bai oamenilor, dar asa…doar fiind constantean, nu pot si eu sa fac o cerere ca vreau sa ma inscriu la un curs gratuit si gata? Ce ma tot plimbati aiurea in atatea locuri? Deci ca sa-mi fac un curs gratuit de la Europeni imi trebuie de fapt un dosar la AJOFM, leit cu alte multe dosare. Daca vroiam dosare depuse, imi luam somajul la care aveam dreptul pana acum, dar nu am vrut sa ma complic cu asa ceva. Dar nu, eu trebuie sa am dosar, ca au uitat ei cine sunt. Si poate sunt si inapt medical, caci de aia ma duc eu sa caut de munca, CA SUNT RETARDAT SI ANCHILOZAT!!!
Ala de la biroul curului imi zice mie „fa un dosar si revino, hai…da, exact, hai…”. Sunt cainele lui parca. Nici nu stiu de ce nu m-am certat cu el. De obicei reactionez urat la figuri de astea jalnice de subordonat, nu stiu cum de nu m-am luat putin de viata lui. Poate daca sunt senil ma grabesti asa, dar nici in cazul asta poate ca n-ar trebui sa ma iei asa. Poate daca vin la sacou isi impreuneaza mainile docil si se uita in ochii mei atent ascultandu-mi fiecare graire, cum mai facuse alt angajat AJOFM candva cand i-am aratat – ce-i drept verbal – ca merit atentie.
Da, sunt frustrat acum, chiar e frustrare asta, asa se manifesta si asa se defineste. Pentru amaratul asta de dosar numit „Dosar pentru inregistrarea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca” imi trebuie urmatoarele:
1. Dosar cu sina-carton – caci plm, e DOSAR!
2. BI – Original si Copie – sa atest ca exist, ce plm!!!
3. Acte de Studii si Calificare – Original si Copie – sa-mi bag ….
4. Adeverinta Medicala, eliberata de medicul de familie din care sa rezulte ca solicitantul este apt de munca si eventualele restrictii medicale – nu ma, sunt jumatate mort, va pierdeti timpul cu mine, aveti grija!
5. Carnetul de munca – original si copie – ia-l de unde plm nu-i!!!
M-am dus pozitiv la intalnirea cu astia, mi-am luat si o copie dupa buletin si niste poze, plus CV, asa, sa-i surprind frumos in caz de e nevoie. Dar nu, ei vor sa fac pe dracu in paişpe ca si cum m-ar angaja ei personal pe loc. La ultimul loc de munca, in afara de dosar, cam aceleasi chestii mi le-a cerut. Unde e cazierul judiciar? Stai sa vezi ca ma intreaba poate si asta daca ma duc cu dosarul. S-ar putea sa o iau razna rau de tot daca se intampla asta (s-o iau razna iar…caci mai mi-au facut-o o data).
Ai zice ca e usor sa faci rost de toate balariile de mai sus, dar nu e totusi chiar atat de usor, si devine mai dificil si mult mai FRUSTRANT cand o faci de fiecare data cand vrea cineva ceva. Vreau o scoala de soferi – fa tot! Vreau o munca – fa tot! Vreau un amarat de curs – fa tot! Sunteti tampiti sau ce aveti? Cat ma irita sistemul asta!
Mult mai usor e sa-mi bag eu piciorul in Guvernul masii si sa ma duc direct la angajator cu un CV. Daca totul merge bine si ma angajeaza atunci da, ii aduc si eu una si alta si ma deranjez pentru asa ceva. Sau mai bine ma duc pe 27 aprilie la Ovidius in Campus, la Bursa Locurilor de Munca si fac aceeasi chestie, fara sa ma mai complic eu cu un Guvern retardat mintal. Dar nu e simplu nici asa si cica eu sunt ala din statistici care nu vrea sa munceasca, ‘mi-as…………… Ma fac capsunar ma! Capsunar in Congo si ma duc la niste angajatori care practic probabil s-ar pisa pe mine si care m-ar pune sa dorm intr-o cutie de carton, ma dar tot ar fi mai decent si uman fata de ce se intampla aici!
p.s.
Inca una asa pe post de cireasa peste tort. Sun eu acum la AJOFM Constanta.
Am sunat la 0241 481550. Caci acolo m-au trimis inainte cand am vrut informatii despre curs. Apropo, ei nu stiu cum au centrala telefonica, dar se bazeaza pe cel care suna, adica nu-ti face legatura, iti zice tie numarul direct ca sa-i suni din nou! Foarte profi. Ok, sun acolo, nu raspunde nimeni. Bine. Hai sa sunam la numarul principal de pe website: 0241 481531. Sun acolo, imi raspunde o tanti. I-am zis despre ce vreau informatii asa ca imi da doua numere de telefon: 0241 481556 si 0241 481553, cica sunt numere de relatii cu clientii sau ceva. Sun eu la primul numar…suna suna…raspunde cineva…respira pe langa receptor, tasteaza ceva, respira….isi da seama probabil ca nu mi-a dat reject si de-abia apoi imi da reject. Sun eu nervos la al doilea numar. Imi raspunde o tanti care ma intreaba de ce am sunat la ea, ca ea se ocupa cu plasarea fortei de munca in strainatate. I-am zis ca numarul asta mi-a fost dat pentru informatia care am cerut-o.
– Nu stiu de ce v-a dat numarul asta…
– Nici eu nu stiu doamna de ce mi l-a dat…
I-am raspuns mai calm, caci mi-am dat seama ca vorbesc cu doamna Elena Pana, despre care am scris de curand si aici. Dansa mi-a dat numarul bun: 0241 481538. Acolo mi-a raspuns o tanti pe care am luat-o ca din oala aproape, sarind rapid la subiect.
In esenta, mi-a zis ca daca n-am carnet de munca inseamna ca n-am muncit si e ok dosarul si fara. Insa daca am muncit si n-am carnet de munca (caci de ceva timp nu se mai foloseste), trebuie sa aduc o adeverinta de la munca care sa ateste ca am lucrat acolo pe perioada x. Deci, daca vreau sa nu mai bat un drum, pot zice ca n-am muncit si n-am experienta si scap de un document de dat. Dar trebuie sa zic! Dar trebuie sa fac drumuri! Dar si iara dar! Mersi AJOFM, m-ai ajutat mai mult de o gramada! Ţara măsii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *