Blogging, Știri & Trends
Agentii ăștia imobiliari…
Agentii ăștia imobiliari…

Agentii ăștia imobiliari…

Ce mă amuză… Care mai de care scoate un text și o vrăjeală pentru a-și vinde produsul. E oarecum normal însă nu trebuie forțat.
Unii se fac plăcuți alții prea te îndulcesc dar nu cu laude ci cu asigurări că totul e bine. Orice părere negativă aș avea despre un lucru, ei spun că-i ok. Cum mi-a zis mie un agent, că garsoniera în care practic n-ai cădiță de duș sau spațiu normal de duș e ok, căci așa fac toți vecinii pe aici prin zonă.

Bine, eu nu-s ca ei sau chiar și așa…mi se pare prea bizar! Dar cât dai, atâta face. Însă…nu face atâta. Eu nu înțeleg cum au agenții ăștia imobiliari anumite oferte în vizor dar nu le au pe altele. În fine, înțeleg că se împart ofertele iar unii proprietari doresc să lucreze doar cu unele agenții, deși…în general accepți orice agenție care poate să-ți vândă ceea ce dai. Așa că…cum îmi zici tu că e un preț bun, că l-ai cumpăra lu’ fi-tu sau că trebuie imediat să sară lumea pe locuința respectivă de bună ce e, când e de fapt un nimic și când de fapt există pe piață atât de multe oferte mai ieftine și mai bune? Ba chiar, cum se face că ceea ce tu vinzi într-o zonă cu un preț, găsesc cu doar 1000 euro mai scump, identic dar îmbunătățit total…fix pe cealaltă stradă?

Îl întâlnesc eu pe altul la locuințele ieftine a lui Mazăre și îl văd așa foarte băgat în priză. În primul rând, nu știa prețul apartamentului că doar era agentul nu…cel de sus, nu știu. Celălalt agent nu știa câți metri pătrați are garsoniera pe care o văzusem. Am încercat să-l fac să se simtă bine cumva, să-i arăt că-mi convine spațiu și am întrebat dacă are 20mp sau 18mp. S-a bălbâit puțin spunând că sincer nu știe, că nu s-a uitat pe planul cadastral șamd. Când auzi așa ceva, e clar că-i mai rău. Deci îl pusesem într-o poziție incomodă…

Anyway, revenind la cel de la Baba Novac. A deschis ușa și urla în gura mare pe acolo. Parcă zici că era singur pe bloc. Ba că arată bine locuința și desigur vor și alții s-o cumpere deși era cam praf făcută, ba că se poate face nu știu ce ca să îmbunătățești. L-a încurcat puțin imaginea surprinzătoare a unor muncitori ce izolau un bloc nou nouț de lângă, deja izolat desigur. Când i-au zis muncitorii agentului că a fost pus BCA-ul cam strâmb de fac asta, a evitat să intre în astfel de discuții primejdioase, deși vorbim totuși despre produsul său. A dat-o apoi că putem noi să negociem ceva la preț sau servicii, spunând că mama mea pare să aibă așa atitudinea aia mai îndrăzneață nu ca mine care par așa mai… Dar n-a continuat. Eu eram calm, analizam tot și întrebam ce vroiam când aveam nevoie. La agitația lui de vânzător entuziast, probabil mă mișcam în reluare rău de tot; Observ asta la agenți de vânzări, agenți imobiliari sau asistent manageri, au ceva cu tine dacă nu bagi și tu viteză în conversații sau gesturi. Însă poate ar trebui ei să se mai domolească puțin căci nu mai au mult până la un atac de cord la cum se comportă.

Asta e ideea. Mulți oameni nu sunt la fel de…hai să zicem tenace; alții nu sunt bișnițari sau cu atitudine de bazar, „descurcăreață”. Mă irită faptul că unii au dat startul unor astfel de tocmeli nesimțite de bazar ce s-a răspândit acum peste tot în economie. Practic, un agent de vânzări și-ar băga și și-ar scoate în fața mea ca mod normal de conversație doar dintr-o obișnuință învățată din întâlniri cu astfel de caractere. Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă prin București. Dacă tot s-au mulat pe asemenea caractere, de ce n-ar face-o și pe unul mai domol și decent? Dacă dai cu pumnul în perete și-mi spui că e o casă, un produs sau o ofertă bună nu înseamnă că m-ai intimidat sau că m-ai convins, ba chiar sunt șanse mari să mă iriți. Să sperăm că se vor pregăti mai bine pe viitor agenții dar mai ales sper eu să nu întâlnesc pe viitor prea mulți oameni de genul. Știu că există dar există și să-i eviți!

Un comentariu

  1. Anonim

    Fiecare pasare pe limba ei moare. Daca lumea ar incerca sa cumpere direct de la proprietari, samsarii…adica agentii imobiliari specializati, sau brokeri cum se auto-intituleaza nu ar mai face „legea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *