Blogging, Știri & Trends
AI-ul Google pe nume Bard – O gafă cu pierderi de zeci de miliarde de dolari!
AI-ul Google pe nume Bard – O gafă cu pierderi de zeci de miliarde de dolari!

AI-ul Google pe nume Bard – O gafă cu pierderi de zeci de miliarde de dolari!

Tu ce ai stricat în prima ta zi de muncă? Cu siguranță nimic care să valoreze 100 de miliarde de dolari! Inteligența Artificială Google ce se numește Bard (răspunsul Google la ChatGPT) a dat-o în bară ieri, la o lansare oficială a serviciilor sale.

Gafa a fost una destul de măruntă, dar suficient de convingătoare pentru a speria investitorii. Chatbot-ul Bard a fost întrebat următoarea întrebare: „Despre ce descoperiri noi de la telescopul spațial James Webb îi pot spune copilului meu de 9 ani?”. Au fost prezentate câteva detalii și 3 subpuncte, al treilea fiind fals, respectiv o declarație că acest telescop a făcut primele poze a unei planete din afara sistemului nostru solar. Această lipsă de acuratețe a micșorat valoarea acțiunilor Google cu 7.44%, luându-i lui Google 100 de miliarde de dolari din valoarea sa de piață.

Pe de cealaltă parte, ChatGPT câștigă teren împreună cu Microsoft, aceștia din urmă declarând că vor implementa acest AI în motorul lor de căutare: Bing.

Părerea mea: Totul e o joacă informațională. Un soi de cursă spre Lună fără rachete. Nu există nicio Inteligență Artificială, iar cine s-a jucat puțin cu ChatGPT, și-a dat seama cât de limitat este și că reprezintă doar o lungă listă de text în spate și atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *