Blogging, Știri & Trends
AJOFM – partea 10
AJOFM – partea 10

AJOFM – partea 10

Zic si eu ca e partea 10 ca asa se simte. Adica ma duc acolo o data pentru Eures, mai m-am dus odata pentru un curs gratuit si am aflat ca-mi trebuie dosar, mai m-am dus odata cu dosarul, mai m-am dus inca odata cu dosarul si fostul meu carnet de somer de cand am absolvit liceul iar maine ma voi mai duce inca odata caci acel carnet zice ca am chiulit la ultima stampilare si nu mi-au inchis situatia somajului, asa ca a trebuit sa-l predau azi la alt birou iar maine o sa-mi dea o adeverinta care sa ateste ca subsemnatul joienegru traieste in Romania.

Tipul din poza a aparut in articolul asta asa din senin. Cautasem pe Google images „carnet somer” ca sa va arat cam cum arata insa mi-a aparut tipul asta. Imi place de el, e foarte pozitiv.

Ma gandesc si eu ca era mai simplu sa-si dea seama ANOFM ca ti-ai terminat cele 6 luni de drept de somaj dupa ce absolvi liceul si sa-ti incheie ei din oficiu situatia, caci…doar nu iti mai da nimeni nimic dupa aia. Ma gandesc si eu ca poate era mai rapid sa-mi ia carnetul ala si sa-mi scoata o adeverinta pe loc, nu sa vin a doua zi si sa mai dau inca 4 lei aiurea pe traseu. De fapt, pentru ce dracu imi mai trebuie adeverinta? Unde mai pui ca in drum spre casa, poate te mai opresti si pe la o amica draguta care lucreaza la un Fast-Food si mai cumperi si de acolo o bere la doza la 3,5 Ron ca asa sunt timpurile. Deci birocratia asta duce la paguba, nu gluma.

Momentan, sunt in toane semi-bune, imi arde putin de iesiri din casa deci nu ma supar prea tare. Insa e oribil sistemul.

Plus ca mai si ziceam ca nu-ti ia nimeni diplomele sa le puna la dosar. Mi se zice „Pai cand te gaseste angajatorul, ii dai cv-ul”. Pai bine, dar cat de logic suna asta? De ce m-ar alege pe mine angajatorul din sistem daca nu-mi vede toate ambitiile? Dar asa e in Romania se zice, multi mi-au zis-o, chiar si amica de la fast-food, s-a uitat prin dosarul meu plin de hartii si cateva diplome si l-a aruncat asa in scarba aproape, zicandu-mi ca in Romania conteaza mai mult sa muncesti, sa faci bani, sa ai recomandari apoi dupa experienta asta si atat. Nu zic ca de foarte multe ori nu se intampla asa, insa asta nu inseamna ca eu ma iau dupa un grup anume. Nu o fac din rautate sau moft ci din aversiune fata de ceva si din incompatibilitate psihica cu o munca anume. Eu sunt mai „visator” si sper la angajatorii aia decenti care or fi ba in Romania ba in alte locuri, nu discriminez. Dau sansa oricui si nu mi-e rusine sa plec din tara asta pentru a gasi ceva decent in materie de job. E trist totusi ca multi rad cand aud ca ai facut o Facultate si ca ai invatat de acolo ceva si ca ai impresia ca poti sa pui in practica lucrurile invatate teoretic sau…invatate. Pana la urma, majoritatea turmei din oras de exemplu, este compusa din cocalari si pitipoance sau tarani si tarance. Este o comparatie buna cu mediul de munca local. Adica, trebuie sa ma transform si eu in ei pentru a face ceva anume? Desigur ca nu.

Cum am zis, maine iar drumuri, iar hartii. Succes mie, in orice dracu incerc sa realizez cu asta, caci nici eu nu-mi dau seama. Bine totusi ca ma mentin optimist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *