Blogging, Știri & Trends
Altex spune că nu poate fi corect într-o piață în care nimeni nu e corect
Altex spune că nu poate fi corect într-o piață în care nimeni nu e corect

Altex spune că nu poate fi corect într-o piață în care nimeni nu e corect

Circulă o știre peste tot pe Internet (vezi de exemplu pe mediafax.ro) cum că cei de la ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului) i-au prins pe cei de la Altex cu practici incorecte la peste 1000 de produse afișate pe website-ul Altex.

Mai exact, i-au prins că nu au pus cel mai mic preț „practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile înainte de aplicarea prețului redus”, deși ei se lăudau că o făceau. Adică, vechea problemă cu Black Friday pe la noi. Minciuni la propriu. Au primit amendă de 50.000 de lei, iar ANPC vrea să închidă și altex.ro pentru o perioadă, ba chiar anunță și Poliția de asta pentru Înșelăciune. Ai zice că ANPC ține cu concurența, însă întradevăr au început să intre în cam toți în ultimul timp (vezi cazul Mega Image și Auchan și altele…).

Unii se întreabă cum de nu e luat în vizor și Media Galaxy, fiind practic tot Altex. Eu cred că vor fi luați și ei la rost. Probabil…

Ceea ce m-a făcut pe mine să scriu acest articol și ceea ce m-a făcut să caut totuși mai multe surse care o confirmă, este replica oficială Altex la situația prinderii cu mâța-n sac: Ei nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e. În afară de eroarea gramaticală ce te lasă în pom și ce lasă și pomul în aerul, m-a uimit această replică îndrăzneață pe care cei de la ANPC au declarat că au primit-o de la reprezentanții Altex.

Adică…nu prea pot să zic că te înșeli când zici asta, dar…nu e corect. Adică asta ar însemna că mă apuc și eu de furat căci așa fac mulți bani în țara asta. E adevărat, dar e și condamnabil, nu model de urmat. Pe de altă parte, este ca Teoria Parcării. O inventez eu acum! Poți să-ți iei amendă pentru că ai parcat greșit, dar mulți oameni de lângă tine nu pățesc același lucru, deși sunt în aceeași circumstanță. Lucru care rupe conceptul de Egalitate în fața Legii iar aici greșește fix…Legiuitoriul.

Așa că de fapt ANPC ar trebui amendat că nu este îndeajuns de eficient ca să stopeze diferențele de practici comerciale ce împinge economia la…improvizări. Ce bine o fi să fi incapabil să ții un sistem și să amendezi lumea pentru că e incapabilă să facă față sistemului gestionat incapabil de tine. Wait. Cred că tocmai ce am definit România. În fine. Nu e bine oricum ai lua-o.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *