Blogging, Știri & Trends
Am gătit Penne și Tortellini cu carne și sos
Am gătit Penne și Tortellini cu carne și sos

Am gătit Penne și Tortellini cu carne și sos

Gătesc de la un timp, din când în când, paste. Mai variez uneori și vreau să-mi notez pe blog ce am făcut ca să țin minte cum am făcut ceea ce am făcut. Nu că mi-ar ieși la fel de fiecare dată…
De data asta am vrut să fac un experiment, să combin Pennele clasice cu Tortellini. Double the fun! Am avut nevoie de 5 oua, sare, piper, șuncă de casă, cașcaval, penne, tortellini cu carne, smântână, o bucată de cârnat de porc și un sos (pentru paste arrabbiata căci asta mi-a făcut cu ochiul pe raft). Ia să vedem ce a ieșit! Șunca era ieftină, la vreo 25 lei Kg, pennele sunt penne Cora ieftine dar le-am luat pentru că sunt mari și încăpătoare, Tortellini vreo 5 lei…nu e pagubă.

Am bătut ouăle, am adăugat foarte puțină sare și piper în compoziție și două linguri de smântână. De asemenea am răzuit o bucată mică de cașcaval și am pus răzuiala în aceeași compoziție, să fie mai groasă…să se lipească mai bine de paste. De asemenea am mai tocat carnea din cârnat pentru a o putea împrăștia cât mai bine în tigaie. Ajung și acolo…

Între timp, am lăsat apa la fiert și după ce a fiert bine de abia atunci am pus puțină sare. Tot după fierbere, am pus tortellini într-o oală mică iar în alta pennele. Făceam greșeala asta la început, să pun pastele în apă imediat. Nu e bine. Nu prea mă iau după timpul indicat pe ambalaj (respect doar perioada minimă de timp căci cea maximă e relativă). Le gust din când în când pentru a vedea dacă sunt îndeajuns de moi și bune.

După ce am pus pastele la stors, m-am ocupat de călitură. Am pus carnea din cârnat într-o oală cu vreo 200 ml de ulei poate…nu mă pricep. Era mai mult ca la omletă…na. Un shot mai mare de ulei…na. Credeam că-i prea mult dar m-a ajutat asta, căci aveam de călit și șunca. Bucățiile de șuncă le tai de la un timp pe lung. Le-am aruncat și pe acestea în călitură și am amestecat constant căci e problemă mai ales cu carnea dacă o lași acolo căci se întărește rapid în bucăți mari dacă nu amesteci.

Pastele desigur că și-au mărit volumul și nu știam dacă e bine să le pun într-o astfel de oală sau dacă au loc, dar…au avut și a fost chiar foarte bine. De obicei le făceam într-o tigaie întinsă și adâncă pentru că îmi dădea impresia de coacere egală. A fost bine și cu ceva adânc. Am pus peste călitură și penne și Tortellini și am amestecat cât mai lejer posibil ca să nu le rup prea tare. Fix peste tot din tigaie, am turnat și compoziția cu ou. Am amestecat iar ușor și n-am lăsat deloc mult pe foc asta, căci aveam alt plan.

Am pus totul într-un vas yena (rezistent la temperaturi înalte) pentru a putea pune și sosul peste. Am pus doar jumate din borcan, căci nu voiam să le înec prea tare, voiam doar să le „mânjesc” pentru gust.

După ce s-au înroșit puțin toate, am răzuit și niște cașcaval deasupra. Dar n-am terminat. Pentru a se prinde totul mai bine, le-am lăsat vreo 10 minute în cuptor. Rezultatul final?

Mi-au ieșit mai bune decât mă așteptam iar sosul i-a dat un gust ușor înțepător. A fost exact cum trebuie și mă bucur! Ar trebui să mă reprofilez și pe alte mâncăruri că deja observ că mă pricep la paste. Oare ce mâncăruri mai simple să încerc data viitoare?

2 comentarii

  1. Dragă Joie, nu am putut să ne abţinem de la un comentariu :) Ştim că românii sunt inventivi (au inventat inclusiv pizza cu de toate), dar pentru un italian o astfel de reţetă întrece orice putere de imaginaţie:)
    Ei au gusturi mult mai simple, nu le plac combinaţiile. Reţeta aceasta e mai degrabă în stil american :) Buon appetito!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *