Blogging, Știri & Trends
Au intrat ofertele in sac
Au intrat ofertele in sac

Au intrat ofertele in sac

De sarbatori, pana acum, era de asteptat sa dai de fel si fel de oferte. In Romania, ceva paradoxal se intampla. Desi lumea are din ce in ce mai putini bani, preturile la produse sau servicii nu doar ca raman mari, dar mai si cresc!
Pe mine ma intereseaza momentan internetul. Sa zicem ca vreau internet de la RDS.

Intru pe site-ul lor, dau click pe „Internet”. Aleg „Diginet Fiberlink” de exemplu. Este promotie: daca ma abonez pana la sfarsitul anului, platesc DOAR 29 de lei. Hmm…de cand pana cand 30 de lei este oferta?

Fie, hai sa o las balta si sa ma duc la UPC.

Mari oferte mari, reclame la tv si tot tacamul. Auzisem de ceva gen 10 lei pe luna. Asta da oferta, ia sa intram pe site!

Intradevar, cea mai ieftina oferta este de 7.5 lei care de fapt sunt 9.3 lei cu tva. Dar care e problema? UPC nu ofera servicii de internet separat, conditia abonamentului la acest pret este urmatoarea: trebuie sa platesti minim 2 servicii.

Pai cum naiba mai e asta oferta? Ce servicii mai presteaza UPC? Tunde lumea? Ca as plati o tunsoare din cand in cand, dar un alt serviciu? Pai ce imi ramane de ales? 20 de lei cablu tv de care n-am nevoie sau hai sa zicem 6.2 lei un abonament de telefon, care totusi pare prea putin ca sa fie inclus in variantele de combinare a celor 2 oferte obligatorii.

Deci nu ma supar prea tare daca dau 15,5 lei pe luna, insa ma supar ca trebuie sa cumpar neaparat un serviciu de care nu am nevoie. Apoi ma mai enerveaza si faza asta cu pretul fara tva. Am trecut acum 2 zile pe langa un sediu UPC si scria mare pe un afis ca poti sa platesti nu stiu ce cu DOAR 35 de lei si fix dedesubt scria si pretul adevarat cu tot cu tva.

De ce se afiseaza pretul fara tva? Sunt scutit eu de tva? Nu e tocmai reclama mincinoasa dar nici ceva cu sens nu e. Ma indoiesc ca masa de oameni scutita de tva este mai mare decat masa de oameni nescutita de tva. Lucrul asta matematic ar insemna ca pe afise trebuie sa vedem mare de tot pretul cu tva si mic de tot pretul fara tva.

Cum ziceam, ofertele adevarate au intrat in sac…si nu e vorba de sacul Mosului ci e vorba de un sac de rafie mizer, legat cu o funie si o caramida si aruncat in adancul Marii Negre.

p.s. Alti provideri nu prea mai cunosc sau nu ma intereseaza. De Romtelecom nici nu mai intru in prea multe detalii. In primul rand, cel mai ieftin internet este de cam 15 lei si are o viteza de 2 lei iar in al doilea rand, nu se pot face oferte „platesti 1 primesti 3” cand vine vorba de astfel de servicii. Nimeni nu vrea sa se trezeasca cu inca 2 servicii de platit…prostilor.

p.s. 2

Trebuie neaparat sa scapam de procentul aberant de 24% TVA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *