Blogging, Știri & Trends
Azi am aflat rezultatele la Testul de Boli Infecțioase pe care l-am făcut…
Azi am aflat rezultatele la Testul de Boli Infecțioase pe care l-am făcut…

Azi am aflat rezultatele la Testul de Boli Infecțioase pe care l-am făcut…

Spuneam la începutul lunii Martie a anului curent că mi-am făcut testul HIV. Este gratuit, este un test important, recomand să vă faceți și voi!
Altă treabă importantă este un test VDRL (Venereal Disease Research Laboratory) sau TPHA (Treponema Pallidum Haemagglutination Assay). Ambele sunt teste ce-ți vorbesc despre situația anticorpilor apăruți în urma unui contact cu o boală sexuală (accentul pus pe boala Sifilis). Nu mă puneți să elaborez procesul căci o să spun lucruri de genul: Lipozomii aflați în suspensie produc o reacție de floculare vizibilă în prezența reaginelor din serul pacientului. Nu înțelegem nimic așa. Mai util este să…Google sau să vă zic eu că VDRL indică o infecție acută cu o boală sexuală iar TPHA îți arată urmele infecției ce datează de acum mai mult timp și ce încă nu e acută. Testele se fac separat de obicei, la recomandarea doctorului de obicei. Eu am decis să-mi fac din proprie inițiativă, știind că și ultima mea parteneră și-a mai făcut astfel de analize. M-a surprins ce am aflat…

Sante, așa se numește clinica la care am fost. M-a surprins eficacitatea acesteia. E o clinică mică (eu am fost la sediul din apropierea Universității Șaguna), cea de pe Nicolae Iorga, unde un test VDRL se poate face oricând de dimineață cu doar 9 lei. O clinică de lângă, cere 28 de lei, fără ca să știe să-mi justifice de ce. TPHA costă tot 9 lei. Te duci de obicei până la ora 11, fără rezervare, plătești banii și dai buletinul și aștepți puțin ca să intri la recoltarea de sânge. Pentru asta, din câte știu eu, nu trebuie să bei alcool în ultimele 24 de ore (deși berea neexagerată nu este așa problematică de obicei) și un astfel de test am înțeles că se face pe nemâncate. Eu eram nebăut, nemâncat, bine hidratat. Îți ia foarte rapid și nedureros foarte puțin sânge și uite că în aceeași zi îți dă și rezultatul; Și nu oricum…ci pe un website! Adică primești o foaie cu date de logare și ai acolo rezultatul, după ora 16:00 de obicei. Rezultatul în scris îl ridici de la sediu. Ah da, hai să vă zic și despre rezultatul meu, că poate erați curioși deja!

Dacă nu vedeți bine, scrie acolo că totul e Negativ. Alo alo…de ce vă mirați? E de bine adică. Citisem un caz pe internet. Îi arăta unui tip Negativ Negativ la VDRL și Pozitiv Negativ la TPHA. Avea și niște completări, niște cifre și indicatori. Asta arăta că deși VDRL e Negativ, că situația nu e gravă, cândva a intrat în contact cu ceva periculos iar corpul său a produs anticorpi pentru asta. Deci asta fac testele de genul…caută infecția sau indicii ale infecției sau ale posibilei infecții. Asta am înțeles eu. 
În fine, repet, e doar 9 lei sau dai doar 18 lei pe testele astea dar…știi un lucru. Hai…spor la sănătate și mai profitați și voi de astfel de ocazii de certitudine ce nici nu costă mult deloc!
p.s. Îmi vine să fac sex acum înfășurat cu totul într-un prezervativ uriaș, numai să rămân sănătos cât mai mult timp! Bună treabă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *