Blogging, Știri & Trends
Azi am alergat pe plaja cu zeci de persoane
Azi am alergat pe plaja cu zeci de persoane

Azi am alergat pe plaja cu zeci de persoane

După cum spuneam și ieri, azi la ora 10:00 s-a organizat o mică alergare pe plajă, pe o distanță de 5 km (2,5km dus, 2,5km întors).

Evenimentul s-a numit Mamaia Run 2013, organizat de sanasport.ro, în parteneriat cu mulți alții regăsiți pe site-ul lor. Pe la 10, lumea încă se aduna. Se formase o coadă pentru a lua formulare de proprie răspundere și înscriere și primire a numărului de participant. Eu îmi doream numărul 007 ca să fiu un fel de James Bond al alergatului, însă m-am ales cu 008.

După ce s-au adunat mai mulți, s-a început o mică încălzire. A fost distractiv. Eram initial peste 50-60 de persoane, poate chiar mai mulți (LE: 154). Toți eram ca la ora de educație fizică. Ne-am pus în cerc ca MISA și am început să dăm din aripi. Nisipul a fost foarte dificil azi, era foarte moale prin multe locuri și m-am mozolit din prima.

Ne-am adunat toți la Start și am plecat. Ne-am format cumva în 3 grupuri. Primii din față erau sportivii de performanță și alți atleți. Al doilea grup era format din ăștia mai puțin pregătiți dar ambițioși, grup din care făceam și eu parte. Ultimii, erau….ultimii.

Astăzi, m-am dus la acest eveniment nu ca să câștig sau chiar ca să termin ci ca să îmi testez rezistența. De mic eram foarte bun la viteză și sprint, însă proba de rezistență mă termina. Mereu am fost mai slab la asta deci din acest motiv n-am mai participat la asemenea Cross-uri. Imaginea de sus, arată distanța pe care am putut s-o alerg fără vreo oprire. Deci, de la Malibu, undeva puțin mai departe de fostul Club Pepsi. E ceva, sunt mulțumit de mine cât de cât. De acolo o mai luam la pas, apoi după ce mi se liniștea inima, băgam un sprint mare de îi întreceam pe toți din apropierea mea. Apoi, mă forțam puțin să fiu mai în față și iar mergeam ușor. Dacă o luam la pas alergat ușor, oboseam cam în aceeași măsură, deci sprint-ul m-a ajutat mult. Cred că ne-a luat multora vreo 14-15 minute să ajungem la Checkpoint, după Cazino. Acolo ne așteptau pahare cu apă și o echipă de știri care m-a întrebat cum e. I-am zis că m-a înnebunit cursa asta dar că nu mă las până nu termin.

La întoarcere a fost și mai greu. Când alergam ușor, când mergeam. Mi-am ales ca punct de reper, un tip în negru, cu plete. Mereu îl întreceam apoi mă întrecea el, apoi iar eu pe el. Chiar și la final, împreună am terminat cursa. Eram cam printre ultimii din grupul 2. Ne-au dat câte o medalie cu scoică. Cei care au ajuns primii au primit medalii adevărate, diplome și tricouri. Printre primele fete ajunse s-au nimerit și vreo 2-3 de 15-16 ani și nici 1.50 înălțime. M-au luat fetițele astea rău de tot. În fine, mai toți câștigătorii erau sportivi adevărați, inclusiv cele mici.

Eram să mor acolo la Finish, tot ce vroiam era APĂ! M-am calmat apoi și m-am dus să-mi fac un test gratuit a antioxidanților din corp, cu un aparat interesant. Rezultatul e cam rău. Nu-s critic dar sunt pe acolo. Trebuie să mănânc lucruri mai bune, mai energice și vitaminizate, plus nu cred că îmi face prea bine și modul cum am fumat și băut în ultimii ani.

Alergarea a fost grea, mai ales pe nisipul umed și din belșug. Pe mine însă nu mă dor picioarele, doar inima era să-mi sară din piept. Tocmai de aia căutam să mă calmez și apoi iar să sprintez printre concurenți, lucru ce m-a făcut să mă mișc mai bine ca timp. Repet, a fost fun, mi-a dat și o medalie simpatică, e ceva sănătos, util și plăcut.

S-au făcut și poze, s-a și filmat, însă momentan nu au apărut materialele pe net. Când apar, o să fac un Later Edit aici. Următorul astfel de eveniment, organizat tot de către cei de la Sanasport, va fi undeva prin luna Iulie, în zona Portului Constanța și se va numi, dacă am înțeles eu bine, Sport în Port. Cred că o să mă mai duc și atunci. Până la acest eveniment însă, trebuie să mă mai pregătesc puțin sau puțin mai mult. Felicitări tuturor participanților pentru efortul depus!

[LE]

[VIDEO NTV]

Poze oficiale, postate pe Facebook, aici.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *