Blogging, Știri & Trends
Azi am dat artă gratis pe străzile Constanței !
Azi am dat artă gratis pe străzile Constanței !

Azi am dat artă gratis pe străzile Constanței !

Cei trei care au dat azi Constanței un moment de cultură alternativă și energie pozitivă printr-un eveniment deosebit: Papergirl Constanța. Vorbim mai exact de Alexandru Busuioc, Sorina Voicu (președinte Asociația Internațională a Studenților Constanța aka ISA) și…eu. Noi am fost promoterii punerii în mișcare a unei noi ediții locale a fenomenului Internațional numit Papergirl. Am fost ajutați de asemenea și de către Remus Iuhasz (tot din partea ISA) iar Cărturești Constanța ne-a pus la dispoziție spațiul de desfășurare. Îi mulțumesc cu această ocazie și lui Sergiu, unul din angajații librăriei Cărturești, ce ne-a ajutat ocazional să ne desfășurăm așa cum trebuie. Am avut și câteva surprize, cum a fost Candy Bar-ul (acadele, prăjituri, bomboane fondante…) celor de la Cofetăria Rebeca. Super implicare! Mi-a plăcut! I’Velo nu a mai avut cum să ne ajute dar bănuiesc că ne-au rămas datori! Nici drona de la Claboo n-a apărut și a ratat niște cadre inedite! Poate data viitoare… Ciclism Constanța și Skirtbike Constanța ne-au pus la dispoziție câțiva membri ce ne-au ajutat mult în procesul de rulare a lucrărilor și distribuire, ba chiar și cu multe poze făcute azi au contribuit. S-au făcut sute de poze!

foto: Buzoianu Tudor

Presa scrisă s-a implicat la promovarea începutului evenimentului dar spre sfârșit au fost prezenți la eveniment doar cei de la Neptun Tv. Hai măi Cuget Liber…hai măi Telegraf… Am vrut și noi să vă servim cu o acadea, cu o bomboană… Cei de la Neptun Tv au filmat câteva cadre, ba chiar au întocmit deja o știre. Vezi AICI!
În fine, nu ISA a venit cu ideea unei ediții secunde ci mai degrabă prietena mea, ce mi-a propus să fac un eveniment nou, văzând poze de la prima ediție în care m-am implicat foarte mult. Am propus asta Sorinei și lui Alex și am mers înainte. Câțiva bloggeri constănțeni ăsta înseamnă doar doi bloggeri, repet. E bine însă că a insistat mult Sorina, căci altfel…nu cred că ajungeam azi să strângem 150 de lucrări de fotografie, pictură, desen și altele și să le dăm pe stradă trecătorilor în timp ce urlam de bucurie și claxonând prin orașul ceva cam pustiu azi. Verdeeee… Așa strigăm noi la semafor. Să nu ne fi confundat lumea cu partidul politic omonim.

Am avut o echipă bună de bicicliști și n-am avut evenimente rele. S-a circulat destul de bine prin oraș. Vremea nu a ținut cu noi într-un fel, căci mulți erau în casă probabil din cauza cerului sobru; zone precum Casa de Cultură sau Tomis Mall fiind abandonate parcă. Doar faleza Cazino ce a fost mai plină de lume; ba chiar ne-am întâlnit acolo cu Primarul Constanței. Chiar a venit la noi și a stat la câteva poze și discuții. Admira fetele din grup. Am vrut să-i dau o lucrare dar mi-a propus să i-o las unui om din Primărie căci el acum nu poate să care căci pedalează până în stațiunea Mamaia. Avea totuși o geantă în spate și putea să o pună acolo poate…măcar așa…simbolic. În fine, a fost ceva interesant pentru evenimentul nostru.
Mulți oameni erau curioși de gașca de bicicliști, alții temători parcă, întrebându-se oare la ce candidat politic facem reclamă. Ar fi chiar culmea să se înțeleagă așa ceva din evenimentul nostru. Noi le-am explicat oamenilor evenimentul, le-am dat arta gratuită, ba chiar unii au desfăcut lucrarea în fața noastră și erau foarte mulțumiți. Nu vezi așa ceva mereu prin oraș! Ba chiar, nu ai ocazia asta în mod normal. Nu mereu se ivește momentul de a te sui pe bicicletă și de a da unui străin o lucrare fotografică sau per total artistică. E un eveniment amuzant dar și puternic. La prima ediție la fel s-a simțit.
Îmi bătea inima azi de emoție pentru eveniment dar considerăm cu toții că s-a sfârșit cu bine. Se dorește o continuare a evenimentului, mulți artiști ce nu s-au înscris la acest eveniment au declarat că vor și ei să se implice pe viitor. Voi reveni cu câteva detalii și materiale pe tema evenimentului desfășurat azi dar până atunci, aruncați-vă un ochi pe pozele și filmulețele ce se vor aduna pe pagina Papergirl Constanța.

p.s. Hai să mai vedem 4 poze a doi dintre participanții la galeria ediției a doua a evenimentului Papergirl Constanța, respectiv Rusu Dan și Ovidiu Oprea.

 

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *