Blogging, Știri & Trends
Azi am meșterit PC-urile de la Biblioteca Colorată
Azi am meșterit PC-urile de la Biblioteca Colorată

Azi am meșterit PC-urile de la Biblioteca Colorată

Azi am încercat de fapt să meșterim niște Pentium 4 la Biblioteca Colorată din Tomis Mall. Ia uite-l pe Sagi ce stătea pe blogul meu! Fură meserie probabil…
Azi am stat toată ziua numai în Tomis Mall, împreună cu bloggerul Sagi. Doar vreo 5 ore am stat să umblăm la 5 pc-uri demodate și la câteva mănunchiuri de cabluri de rețea. PC-urile au fost donate de către Tomis Mall dar au probleme diverse. În primul rând, sunt niște Compaq cu procesor Pentium 4 și vreo 512 rami de fiecare. Unul l-a meșterit Sagi, la altul nu-i merge rețeaua (iar rețeaua este pe placa de bază), alte două aveau o parolă de BIOS și de user (am apelat și la IT-ul din Tomis Mall) iar încă unul nu se aprindea. Greu să lucrezi cu PC-uri vechi și problematice… Altă problemă este că nu aveau cabluri pentru toate, ca de exemplu cele de VGA. Mai e nevoie de vreo 4 VGA, 4 de alimentare plus 4 mouși, un monitor (că unul nu funcționa) și hai și vreo câteva prelungitoare. La sfârșit am vrut măcar unul să-l lăsăm pornit cu rețea cu tot dar n-a vrut să mai funționeze rețeaua acum…
La rețea a fost nebunie. Multe fire în spate la biroul de pc-uri, au fost scoase și aranjate de noi doi pentru a prinde ceva logică. Cum nici splitterul de internet nu funcționa complet (un port fiind defect), a trebuit să băgăm firul principal de internet într-un switch vechi iar din switch să punem alt fir de rețea în port-ul funcțional de splitter. Merge wireless-ul bine dar când am mai tras un fir din switch într-un pc cu rețea bună, nu a vrut să se conecteze. Ba nu funcționează toate port-urile switch-ului ba nu era firul bun. Nebunie maximă!
Morala este că Victor Maxim ar trebui să vorbească cu firme de genul Maguay, care să-i doneze măcar 5 PC-uri pentru browsing în Bibliotecă. Ar fi ceva foarte frumos și productiv pentru acest proiect gratuit pentru constănțeni. Ș-așa noi bloggeri am cam vrea să facem un proiect mai aparte în spațiul din Mall, unde să apelăm și noi poate tot la aceeași firmă. De asemenea, ar fi bine dacă s-ar implica și Bitdefender cu până în 10 licențe gratuite de Antivirus pentru acest proiect.
Până una alta, Biblioteca va trebui să se mulțumească cu aceste Pentium 4 pe care vom încerca să le punem în funcțiune cât mai de curând posibil. Chiar mai am niște cabluri pe acasă și cred că le voi duce în curând și pe acestea pe acolo. Desigur, am dus azi încă 3 cărți acolo. Voi mai donați cărți? Implicați-vă și voi căci pentru voi e acest proiect!
p.s. Printre altele, am stat azi la o cafea și cu Remus Iuhasz, președinte ISA Constanța, ce este de asemenea proprietarul viitorului bar de la etajul 3 numit True Story. La fel ca mine și Sagi, Remus este unul din organizatorii ediției trecute Papergirl Constanța. Am pus la cale un nou proiect fotografic și vă voi ține la curent și cu acest lucru!

7 comentarii

  1. joe

    Ar trebui donate carti ceva mai noi, moderne, caci de alea vechi are saci intregi. Si astea self-help sunt dorite. Ieri, o femeie cauta Huckleberry Finn dar n-a gasit. Am convins-o si pe ea sa aduca de acum incolo carti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *