Blogging, Știri & Trends
Azi i-am reparat iubitei câteceva prin casă
Azi i-am reparat iubitei câteceva prin casă

Azi i-am reparat iubitei câteceva prin casă

Exact ca Ben Stiller din imaginea din stânga mă simt. Sexy meseriaș, gata de orice provocare!
Știam că iubita mea are o problemă cu o ramă cu tot cu geam termopan în balcon, ce pur și simplu a căzut pe jos. De asemenea, avea și o problemă cu un televizor Philips, ce îi făcea fițe. Înainte să apeleze ea la meseriaș, sau înainte să mă folosesc de un număr de telefon de la un meșter specific, am decis s-o vizitez eu acasă pentru a-mi arunca o privire asupra situațiilor. Nu lucrez în construcții dar lucrez undeva unde trebuie să repar constant chestii. Chiar și așa, am învățat de-a lungul anilor cum să-mi repar singur lucrurile din casă. Cea mai bună lecție am învățat-o după anul 2010 parcă, de la un vecin mai meșter. Mi-a spus că orice lucru de reparat are un detaliu pe care îl poți exploata, pentru a-ți da seama de unde vine problema sau cum funcționează.
Drept urmare, am început cu Tv-ul. Un CRT mai vechi. Telecomanda nu răspundea, nici butoanele tv-ului nu. I-am căutat și Manualul pe Net, am găsit și Online Chat la sursă, dar nu era disponibil. Am zis că-l mai las pentru moment. M-am dus la geam. Era pe jos, prin balcon, cu tot cu ramă. E vorba de unul din geamurile ce se deschid/rabatează. Șuruburile erau toate băgate bine, balamaua de jos era intacta, dar problema era la ceea ce trebuia să fie o balama-sus. Nu e balama ci doar un sistem de prindere cu un șurub ciudat ce practic trebuie întors cu un imbus pentru a fi prins bine în loc. Am făcut în primul rând ceea ce nu putea face prietena mea…sau bunica ei; Respectiv, am ridicat geamul greu. L-am așezat pe balamaua de jos iar sus l-am potrivit pe acel suport cu șurub. N-aveam imbus la mine dar am improvizat cu o șurubelniță și s-a înșurubat pe poziție. De la atâtea deschideri, s-a slăbit și atât. Drept urmare…l-am reparat. Deci înainte să chemi un meșter și să-i dai chiar și 50 de lei pentru un deranj, aruncă-ți tu prima dată o privire asupra situației. Dacă nu ești sigur de rezolvare, atunci caută o opinie secundară. Eu eram sigur că l-am reparat și l-am și bruscat puțin pentru a dovedi că stă acum pe poziție.
Desigur, azi am fost erou pentru iubită, ba chiar și pentru bunica ce era așa uimită și bucuroasă că am rezolvat așa repede tot. La puțin timp după, citind și manualul pentru opțiunile telecomenzii, am reușit să repar și tv-ul! Acum nu mult timp, am dat găuri cu bormașina și i-am pus iubitei și o lustră în bucătărie. Cât de mândru să fiu de mine? Cât? Serios vorbind…nu e mare lucru deseori să faci o treabă prin casă, inclusiv la țevi sau robinete. Chiar dacă stăm la apartament, trebuie să știm să intrăm puțin în detaliu și să știm să evităm a spune „nu știu eu de astea”. Asta e cea mai importantă lecție de știut: înainte de toate dubiile, să încercăm să-i dăm de cap unui lucru, bazându-ne puțin pe Fizică și Logică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *