Blogging, Știri & Trends
Azi sărbătoresc „revelionul ospătarilor” !
Azi sărbătoresc „revelionul ospătarilor” !

Azi sărbătoresc „revelionul ospătarilor” !

Așa-numitul revelion al ospătarilor este Revelionul Lipovenesc. Îmi spune bloggerul ddumi că se numește așa deoarece ospătarii și barmanii lucrează de Revelionul tradițional.
Ce-i drept, un al doilea Revelion este bun și pentru Polițiști, Pompieri sau cei ce lucrează pe Ambulanță. Oficial, Revelionul Lipovenesc se sărbătorește anul ăsta în noaptea dintre 13 spre 14 Ianuarie. Așa e, nu?
Rușii lipoveni sunt creștinii ortodocși de rit vechi ce au apărut în urma schismei religioase din Rusia din secolul al XVII-lea. Vezi detalii aici. În județul Constanța trăiesc aproximativ 5000 de ruși lipoveni iar în orașul Constanța unii estimează că ar trăi aproximativ 670 de persoane, deși reprezentanții comunității rușilor lipoveni estimează un număr de peste 1000 (mulți muncind în străinătate).
Eu am sărbătorit acest Revelion secundar pentru prima oară în anul 2012 iar în acest an o să repet experiența cu aceeași gașcă de prieteni. Nu suntem noi ruși lipoveni (iar ospătar cred că e doar o persoană din grup) dar suntem fani ai petrecerii iar seara asta este o ocazie bună să facem cu toții un Revelion împreună. Dacă vedeți artificii diseară…noi suntem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *