Blogging, Știri & Trends
Biblioteca judeteana se redeschide
Biblioteca judeteana se redeschide

Biblioteca judeteana se redeschide

poza: ionutcaragea.ro

Biblioteca judeteana I.N. Roman, va fi accesibila publicului din nou, incepand cu ziua de luni, 2 august.

Desi salile de lectura se vor deschide abia din 12 septembrie, restul va functiona aproape cum trebuie, urmand sa se faca modernizari pe parcurs. Sectia de imprumuturi la domiciliu pentru adulti va functiona cu program normal, de Luni pana Vineri intre orele 8:00 – 20:00. Centrul de Informare Comunitara si Serviciul Bibliografic va functiona tot de Luni pana Vineri, intre orele 8:00 – 16:00.

13 comentarii

  1. Biblioteca judeteana veche avea doua sectii.
    Unde e acum palatul arhiepiscopal era sectia de lectura, era cu adfevarat o biblioteca uau, in cladirea aia veche, era o atmosfera deosebita, de old, ca in filmele alea americane.
    Unde e acum curtea de conturi erau sectiile imprumut adulti la parter, imprumut copii la etajul 1, si auditii la etajul 2 acolo erau mese cu casti si ascultai discuri, si mesele erau separate de geamuri.
    Ca sa ajungi la etajul 2 urcai o scara in spirala.
    Imi aduc si acum aminte de parca ar fi foste ieri. Intre parter si etajul1 era toaleta principala. Era o usa simpla dee lemn alb si dupa ce o deschideai coborai cateva trepte intro sala imensa in care erau toaletele si chiuvetele separate de pereti d elemn. Sala aia imensa si inalta avea un aer sinistru deoare ce desi avea vreo 100 de mp era ‘luminata’ de unsingur bec chior si cateva geamuri de mici dimensiuni.
    Pepereti erau tablorui cu scene din povestile lui creanga si bustul urias al lui sadoveanu din marmura veghea la baza scarii.
    Imi aduc aminte ca sala de imprumut adulti era alcatuita din 3 camere. Peretii erau plini cu tablorui ale unor scriitori si poeti romani si straini.
    Revenind la sectia de imprumuturi din palatul arhiepiscopal.
    Uau era o cladire imensa cu niste camere foarte inalte, cu usi imense de 3 metrii inaltime, duble din lemn masiv, cu o sala imensa cu fisierele si cladirea era plina de lifturi pentru carti, nu mai spun de cele peste 10 sali imense de lectura fiecare era cam de trei patru ori mai mare decat oricare din actualele sali de lectura.
    Era o atmosfera coplesitoare pe care o dau cladirile vechi pline de povesti, era super, exact ca in filmele alea americane cu bibliotecile alea vechi, pline de carti, cu peretii imbibati cu mirosul de carti vechi.
    Uau! Joie ce mi-ai facut!Memories.Incredibil cat de bine imi amintesc. :D

  2. App desi nu are legatura cu ce ai scris, vad ca nimeni nu a pus pe ssc noua investitie de la TUZLA, unde o companie(imi scpa tara acum scuze), a concesionat 80 de hecatre de teren si se va apuca in scurt timp sa ridice un parc de productie a energiei electrice, alcatuit din panouri solare.

  3. Da din pacate, insa se pare ca e batut in cuie, luna nviitoare incep lucrarile, au aprobari si de la primari aTuzla si de la CJC, de data asta jnu vad de ce ar mai iesi cu pistoale.
    Oricum, astfel de reglari de ‘conturi’ nu fac bine imaginii Ro, creaza o imagine de tara care respinge investitorii-nu ca nu ar fi asa, dar…
    Oricum cum am noutati despre proiect revin.

  4. Nu ştiu cât de mulţi oameni ştiu, dar biblioteca judeţeană mai are acum 2 filiale: una în Coiciu, pe strada Izvor (cât de cât aproape de zona Casei de Cultură), şi alta undeva pe Bd. I.C. Brătianu. Am fost doar la aia din Coiciu şi scria că se redeschide abia în septembrie.

  5. Aia de pe Bratianu, e langa scoala situata mai jos de intim.
    Ambele sunt inchise.
    A mai existat o filiala pe Zmeurei, dar a fost inchisa pentru ca era intrun imobil vechi care a fost retrocedat in instanta.
    Biblioteca din Coiciu a fost deschisa in sediul unui camin cultural al comunei, devenita cartier, la etaj avea pe tmpul lui ceausescu o scoala de regie-teatru pentru studenti, acolo preda actrita constanteana Diana Cheregi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *