Blogging, Știri & Trends
Biblioteci în aer liber, workshop pentru copii și copacul colorat
Biblioteci în aer liber, workshop pentru copii și copacul colorat

Biblioteci în aer liber, workshop pentru copii și copacul colorat

Ieri am trecut prin Piața Ovidiu și l-am văzut la treabă pe Victor Maxim, cel care a pus pe picioare proiectul „Biblioteca Colorată” ce presupune patru biblioteci în aer liber în diverse zone ale orașului (5 cu cea din Piața Ovidiu ce este amplasată în zonă doar Sâmbătă și Duminică).
Practic, te duci la fața locului, îți alegi o carte, completezi o fișă de bibliotecă ce conține datele tale și împrumuți cartea gratuit timp de 7 zile. Nu vorbim doar de cărți vechi sau ieftine ci și de atlase sau bestsellere de peste 100 sau 150 de lei ca valoare. Toate cărțile vin din donații de la persoane fizice sau din donații precum cea a magazinului Diverta (78 de cărți și albume) sau a editurii Litera ce a donat cărți în valoare de 10.000 de euro pentru acest proiect ! Cred că ai și tu o carte acasă pe care o poți dona, nu?
De asemenea, în weekend, în fața bibliotecii din zona peninsulară, se organizează Workshop-uri de pictură pentru copii. Chiar am surprins reacția plăcută a unor copii de la fața locului. Erau încântați de activitate și îl întrebau pe Victor dacă o să mai fie în zona respectivă și weekendul viitor. Workshop-ul implică coloratul unor pușculițe ceramice pe care copiii le pot lua apoi acasă în mod gratuit.
O altă activitate ce are loc în momentul de față, este cea numită „Copacul Anotimpurilor” și presupune vopsirea unui copac uscat de lângă Muzeul de Istorie în diverse culori.

Activitatea este pusă în practică de către Victor Maxim și voluntarii de la Constanța Altfel.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *