Blogging, Știri & Trends
Când Economia clasică te dezamăgește, investește în…Bitcoin!
Când Economia clasică te dezamăgește, investește în…Bitcoin!

Când Economia clasică te dezamăgește, investește în…Bitcoin!

Când vorbim de Bitcoin, parcă vorbim de anii ’90, când ceva anume era la modă. Ei bine, Bitcoin – de la apariția sa și până în prezent – mereu a fost la modă și valoarea sa va crește în continuu.

Am mai povestit eu că am crezut în Bitcoin de când a apărut și că m-am ofticat că n-am investit, dar nici n-aveam vârsta și finanțele pentru asta. Sau aveam dacă strângeam chiar și puțin, dar am fost fraier. Acum însă, pot să experimentez cu banii mei căci n-am deloc de pierdut. Sincer să fiu, Iancu Guda de la Digi24 m-a făcut să-mi pun întrebarea asta: Eu ce fac cu banii mei? Îi fac să lucreze pentru mine? Celebrul profesor și economist spune să ne investim banii, nu să-i cheltuim și atât și să-i investim într-un portofoliu diversificat. Am studiat și eu Economia la Facultate și am observat că există și niște vorbe simple de genul: Nu-ți păstra toate ouăle în același coș. Adică dacă ai un coș de rafie plin cu ouă și te împiedici și cazi pe jos, s-au spart toate. Dacă mai aveai altele într-o lădiță undeva și într-o cutie altundeva, nu te ofticai maxim. La fel și cu banii. Dacă investești atât pe Bursă cât și în Criptomonede sau în Imobiliare șamd, ai un portofoliu diversificat.

Eu mi-am făcut cont pe platforma Tradesilvania. E românească, te pune să-i trimiți și buletin și cățel și purcel, dar altfel n-ai cum. Am încercat să-mi fac și pe coinbase.com, dar sunt foarte stupizi când vine vorba de verificarea documentelor. În rest, cred că ar fi și aia o platformă bună, căci e veche și e de încredere.

Tradesilvania are din start dezavantajul încărcării contului. Adică, dacă pun acum o sumă (chiar și mică) pe Maxbet sau SuperBet, imediat mi-o ia mă! Pe Tradesilvania trebuie să faci transfer bancaaaaar și dacă vine weekend-ul ai pus-oooo și tot așa. Dar, partea bună e că în platformă poți vinde și cumpăra rapid monedele. Asta e foarte foarte bine. Ideea e că trebuie să ai RON ca să faci asta.

Poza de mai sus arată cât de mult poate să varieze o criptomonedă într-un timp scurt. Eu mi-am focusat atenția pe Bitcoin, Ethereum, Litecoin și mai modeștii Ripple sau Polkadot. Nu-mi cumpărasem inițial Bitcoin. Dacă aveam deci 1900 de lei adică 1 monedă Ethereum acum o săptămână, astăzi aș fi făcut un profit de 342 de lei. O săptămână deci!

Apoi uitați-vă la Bitcoin și Ripple. Eu pe astea mizez acum și mi-am făcut profit pe ele. Mi-am vândut repede o parte ca să am RON mai mult când probabil va scădea Bitcoin sau Ripple. Apoi re-cumpăr și…sper la mai bine. De scos banii îi scot din platformă cu un comision, dar tot ies în câștig. Imaginează-ți să ai 100 de monede de ceva și să crească fiecare cu o valoare din ce în ce mai mare. Păi îți dublezi suma imediat!

E un risc însă, că se pot schimba multe, dar mă bazez pe ceva. Criptomonedele au apărut tocmai pentru că reglementările Bancare au ucis (chiar și la propriu) oameni. În Grecia, în criza lor din anii 2000, oamenii nu mai aveau voie să-și scoată mulți bani deodată din Bancă. Banii lor! Criptomoneda îți permite să faci ce vrei cu valoarea ta! Apoi, o sumă investită îți rămâne acolo deseori. Nu dau 50 de lei pe o pizza și o bere ci îi arunc în Bitcoin, o monedă ce e solidă de atâția ani și ce e prevăzută să crească mereu. În cel mai rău caz, am aceeași sumă păstrată undeva și pot s-o scot la nevoie și să-mi cumpăr ceva util în casă sau să-i plătesc pe o cheltuială neprevăzută.

Eu vă recomand investiția în Bitcoin și Ethereum ca investiție sigură. Eu o să mă risc de asemenea cu Litecoin, căci e una din monedele mele preferate de ani de zile. N-a crescut mult în ultimii ani, dar a crescut sigur. Dacă Bitcoin e Aurul, Litecoin e Argintul. Așa se zicea. Nu prea e așa. Ethereum aparent e Argintul acum.  Dar tot sper că Litecoin va exploda pozitiv deodată cândva.

Apoi, vă provoc să investiți nebunește, să mizați pe o monedă nouă sau experimentală! De exemplu, eu mi-am cumpărat 100 de monede Ripple la 1.132 lei bucata acum câteva zile. Astăzi ele valorează 1.896 lei per bucată! Ori 100, e ceva. Dacă se fac 2 lei? Dacă se fac 10 lei? Dacă se fac 15 lei? Păi vă dați seama? Apoi, ba le vinzi repede, anticipând o scădere, ba le lași acolo și le mai vizitezi…peste un an. Pe bune!

M-am jucat puțin și cu Polkadot. Trebuie să citești despre ele puțin. Polkadot e un frate vitreg de-a lui Ethereum, căci este construit de către unul din programatorii Ethereum. Sună mișto și că o să ia avânt, dar momentan nu se vede. Nici viitorul său nu este prea pozitiv conform experților, dar lucrurile se mai schimbă. Mai sunt monede ce sunt văzute ca superstar pe viitor sau nu, trebuie doar să cauți pe google „should I invest in …..” și scrii moneda și găsești fel și fel de surse, analize și grafice.

N-am o sumă foarte mare investită în Tradesilvania dar de Vineri până azi, mi-am făcut un profit de 90 de lei. Dacă aveam 2000 de lei investiți, aveam un profit mare. Dacă aveam 10000 de lei investiți, aveam profit uriaș. Și tot așa. Așadar, nu vă cade mâna să experimentați cu astfel de platforme, ba chiar – din nou – în cel mai rău caz rămâneți cu banii păstrați undeva.  Dacă vă iese treaba, să nu uitați să-mi faceți și mie cinste cu niște Bitcoin! Chiar și 0,0000ceva.

[Later Edit] 25.11.20

La două zile de la acest articol, scria și Presa despre creșterea nebună Bitcoin. Acum, 25 Noiembrie, ora 14:00, văd că Bitcoin este aproape 80.000 de lei bucata! Deci era 66.000 de lei bucata acum 10 zile și acum e 80.000 de lei aproape. Nu vreau să zic că v-am zis eu, dar…v-am zis eu.

p.s. Ripple mei s-au triplat. Ajung la 3 lei bucata. De asemenea văd că Stellar a crescut mult de asemenea, dar nu știu ce să zic despre el încă.

[Later Edit] 28.09.22

Azi Bitcoin, în ciuda scăderilor recente și război și criză și tot, este 97.041 lei bucata.

3 comentarii

  1. Valentin

    Daca stii fizica si matematica de nota 10 atunci da, investeste in bitcoin, dar daca nu ai facut nici fizica tehnologica si nici matematica si nu a terminat cel putin o facultate de 5 ani cu peste nota 9, atunci te sfatuiesc sa te gandesti de 2 ori. Sa nu zici ca nu ti-am spus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *