Știri, Evenimente & Trends
Cât trebuie să dormi în funcție de vârstă
Cât trebuie să dormi în funcție de vârstă

Cât trebuie să dormi în funcție de vârstă

Un lucru foarte intens neglijat de către om și ce îi strică sănătatea este…timpul alocat somnului. Un alt lucru neglijat este Sănătatea în sine, dar asta este deja o altă discuție…

Îmi aruncasem un ochi pe un articol random de pe CNN despre somn și despre calitatea somnului și mă uitam la o descriere pe vârstă a timpului necesar de somn pentru fiecare categorie. Bebelușii de până la 1 an, trebuie să doarmă între 12 și 16 ore pe zi (deși pot dormi între 14 și 17 ore de regulă la vârsta 0 – 3 luni). Între 1 an și 3 ani este nevoie de un somn aflat în intervalul de 11 – 14 ore. Între 3 și 5 ani, este necesar un somn de 10 – 13 ore. Între 6 și 12 ani, este necesar un somn de 9 – 12 ore. După vârsta asta, la adolescenți, este necesar un somn de 10 ore. Adulții au nevoie de un somn de minim 7 ore.

Confruntând asta cu datele CDC-ului american, vedem de unde și-a luat CNN-ul informațiile…

Deci astea sunt datele, însă…noi așa dormim? Absolut mereu contează calitatea somnului și mai ales acel Somn Profund pe care ți-l descrie chiar și ceasul smart de la mână. De regulă, ne dăm seama când dormim prost și fără ceasuri sau medici. Și nu vorbesc de insomnii, ci de somn prost. Remediul? Aproape de fiecare dată ține de dietă. Indiferent de griji și probleme cotidiene, dieta cred că e pe primul loc cea care ne controlează somnul. Apoi, sportul sau…mișcarea fizică. Fiind mai sedentari de la an la an, riscăm multe boli sau multe probleme de sănătate (mai mici poate, sau mai mari poate).

Mulți însă combină aceste recomandări și…le iese treaba! Adică dorm 6 ore poate, fac ceva sport și se mai abțin de la unele excese alimentare. La voi, cum e?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *