Blogging, Știri & Trends
Câte una rece câte una caldă pe anul 2022
Câte una rece câte una caldă pe anul 2022

Câte una rece câte una caldă pe anul 2022

Anul 2022 vine cu vești bune! Anul 2022 vine cu vești proaste! Ambele variante sunt corecte. Haide să vedem de ce! Ne referim la România, da?

O veste foarte bună pentru români este că Instituțiile publice nu mai au voie să solicite copii după documentele emise de către alte instituții ale Statului. Adică o subțiere a celebrului dosar cu șină și o mai puțină bătaie de cap pentru contribuabili. Ei bine, cel putin în teorie asta, căci până la practică…trebuie implementate multe măsuri. Deci, eu v-aș recomanda să aveți mereu copie și copie la copie. Însă, Oficial și Legal, e rezolvată și asta.

O altă veste foarte mega bună este că branșarea la Gaze și la Electricitate ar putea fi gratuită. Zic ar putea fi, căci eu am văzut-o postată doar pe 2 surse, una din ele fiind din Constanța. Apoi am văzut aseară și pe Digi24 ceva despre asta. Situația nu e tocmai nouă, căci Ministerul Energiei a dat deja Legea asta de ceva timp, însă jucătorii privați de pe piață au întâmpinat dificultăți, nefăcând față cererii, plus temându-se de datul banilor din buzunar, așteptând mult timp banii de la Stat. V-a speriat Ministerul Mediului, dar uite că vine Ministerul Energiei să salveze situația. Centralele continuă!

O veste proastă ce însumează mai multe vești proaste este că apar iar scumpiri. De exemplu, se scumpește ceea ce se spunea că nu se va scumpi niciodată (deși s-a scumpit de 10 ori în ultimii ani): Pâinea. Se prevede o scumpire cu până la 15%. Pâinea noastră cea de…doar unele zile.

Se mai scumpește și benzina cu 7,7 bani pe litru sau cu 8 bani pe litru, motorina cam la fel căci de mult nu mai este mai ieftină ca benzina, legumele și fructele, laptele, dar și alte lucruri precum energia și gazul. Și ratele la Bancă și orice mai de fapt. Nici nu știu de ce le mai înșir…

Bine bine, dar crește și salariul dacă tot cresc cheltuielile? Da. Din Ianuarie, punctul de pensie și salariul minim se măresc cu 10 procente. Adică cu 138 de lei mai mult în mână la salariul minim. Adică 1524 de lei net. Adică o nimica toată. Și se mai întreabă Statul de ce muncesc toți la negru… De fapt, îi convine Statului. Se mai măresc și alocațiile copiilor și chiar și ajutorul de deces ajunge până la 6000 de lei și puțin.

Am omis ceva? Cu siguranță! Completați voi!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *