Blogging, Știri & Trends
Cazinoul de pe faleza va fi vandut chinezilor
Cazinoul de pe faleza va fi vandut chinezilor

Cazinoul de pe faleza va fi vandut chinezilor

foto: Nucu

Primarul Constantei, Radu Mazare, a confirmat astazi ca planuieste sa vanda Cazinoul de pe faleza din Constanta unor investitori chinezi.

Acesta a declarat ca i se pare normal sa faca acest lucru, avand in vedere ca afaceristii chinezi detin monopolul in multe astfel de afaceri. Acest monument apartine in prezent firmei Queen Investments, ce in 2007 promitea sa faca investitii de peste 9 milioane in primii 5 ani. In anul 1910, anul inaugurarii, Cazinoul a fost dat spre exploatare Primariei din acel timp. Primul concesionar a fost un afacerist pe nume Alphonse Haitz, a carui proprietate a fost deteriorata in timpul Primului Razboi Mondial. In 1928, Cazinoul este reparat iar in anul 1934 modernizat.

ISTORIA CONSTRUCTORILOR SCLAVI

Conform unei surse, adevaratii eroi ce au cladit Cazinoul de pe faleza, sunt 100 de puscariasi, inchisi pentru impartirea unor pliante anti-comuniste.

In vara anului 1951, acestora li s-au dat un termen de un an de zile, ca sa repare ceea ce a fost distrus de bombardamente, adica aproape tot Cazinoul. Acestia au muncit in conditii grele, unii au si murit dar la sfarsitul lui iulie 1952, cladirea a fost data la cheie unor coloneli pe nume Albon, Cozmici si Craciun. In fine, este o poveste cutremuratoare, cititi-o dand click pe link-ul de mai sus.

[LE]

De asemenea, istoria neagra a Cazinoului continua si dupa 1910. Se spune ca multi care jucau si pierdeau, ajungeau in valurile marii sau impuscati in camere lor de hotel.

4 comentarii

  1. 1-Compania Queen Leisure International membra a QueenCo Leisures a primit in concesiune acum 4 ani Cazinoul din peninsula pe o perioada de 49 de ani.Insa in contract este prevazuta obligarea ca in decursul a 4 ani sa inceapa lucrarile. Ei nu au inceput lucrarile iar termenul de patru ani expira in ianuarie. Compania a intrat in faliment asa ca, contractul a fost reziliat.

    2-Trei companii chineze mari din Macao, care detin cazinouri sunt interesate sa cumpere cazinoul, sa-l reabiliteze si sa-l introduca in circuitul international

    3-Chinezii fac treaba buna, se misca repede cu constructiile si au si bani. De exemplu ia utiati-va cat s-a dezvoltat China in ultimii 20 de ani. E incredibil.

    4-Intradevar tulburatoare povestea celor 100 de puscariasi.

  2. Pingback:Puscariasii care au reparat Cazinoul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *