Blogging, Știri & Trends
Ce a făcut joienegru pentru a schimba orașul Constanța?
Ce a făcut joienegru pentru a schimba orașul Constanța?

Ce a făcut joienegru pentru a schimba orașul Constanța?

Îmi doream de ceva timp să evidențiez câteva din lucrurile importante pe care le-am făcut eu pentru acest oraș iar azi a venit din senin acea zi.
Am intrat uneori în polemici cu diverse persoane ce mă sfidau când le explicam că am lucrat la foarte multe lucruri ce țineau de acest oraș. Dar…nu pentru ei trec în revistă anumite detalii ci pentru cei care nu mă știu și pentru cei care dacă poate ar cunoaște câteva din detaliile astea, ar aprecia mai mult ce fac, m-ar susține, ba chiar ar face și ei ca mine!
Doream să scriu asta în descrierea profilului dar am cam multe caractere ce nu sunt permise, așadar o să-mi vărs puțin amarul în rândurile ce urmează și în același timp o să vă descriu puțin persoana pe care poate n-ați observat-o bine:
Salut! Eu sunt joe iar acesta este joe’s blog! Acesta nu este doar un jurnal personal online sau doar un mediu de comunicare și împărtășire a unor sentimente exprimate prin varii articole de varii genuri, acest blog a contribuit activ la dezvoltarea societății din care face parte.
Pe lângă articole utile și „mult prea” detaliate precum cel despre factura ENEL, cel despre PermisulAuto, cel despre Pașaportul în Constanța sau Tarifele RAJA, (articole pe prima pagină Google) acest blog a contribuit direct la dezvoltarea orașului prin exemplul dat, prin informarea despre anumite situații, apelând deseori personal la autoritățile locale și schimbând practic situații dificile ce păreau fără rezolvare. De exemplu, cei din zona de Sud a Constanței țin minte cu siguranță cum în fiecare anotimp de Vară mirosea urât în zonă. Era o problemă a Stației de Epurare și a lipsei vidanjării. Cine credeți că a contribuit practic la schimbarea acestei situații prin trimiterea unei petiții la Protecția Mediului acum cu nu mult timp în urmă?
De asemenea, tot eu am fost primul care a adus în discuție la un nivel serios situația Cazino-ului din Constanța adunând imagini, filmări și detalii inedite prin intermediul acestui blog cât și prin proiectul joie.ro acum devenit pentru moment ctcro.wordpress.com. Începând de acolo, a urmat o avalanșă de expoziții și Știri peste tot în Mass Media, generate de fapt de primele mele acțiuni. Tot eu am fost primul la fața locului după mulți ani în chestiunea Tunelul lui Anghel Saligny și am readus în discuție o problema veche prin colaborarea cu primele persoane ce au explorat tunelul ruinat și primele și singurele persoane ce au făcut poze acolo. Acest subiect a ajuns apoi discutat peste tot prin Presă și Știri Tv. Doar pentru că Presa nu mulțumește unei persoane anume nu înseamnă că această persoană nu a stat la baza unui articol puternic.
Tot prin blogging, am mai scris despre subiecte precum: problema „junglei” din perimetrul Plajei Modern, mormântul hypogeu inedit al Constanței (ce este practic ascuns rușinos), ruinele de sub hotelul Ibis sau mizeria din oraș (subiect în care după mulți ani de liniște s-a facut câteceva…mai ales în zona Pod Butelii). Tot eu am fost primul ce a prezentat poze din interiorul Sinagogii Evreiești sau poze din hotelul-ruină Constanța Sea. Multe alte poze au prezentat o explorare urbană inedită a varii zone din oraș, punând în temă artisticul sau tragicul zonei.
Alte realizări: Promovarea activă a varii evenimente sportive și culturale prin prezență, poze și filmări, discuții despre cinematografele locale (eu fiind primul de asemenea care a vorbit detaliat și inedit despre situația cinematografului Republica) sau despre plajele noastre și istoria lor, recenzii și plângeri utile la adresa unor instituții sau la adresa unor servicii… De fapt…ce n-am discutat eu despre orașul ăsta? Îi știu aproape fiecare scurtătură sau parte rară a istoriei și a arhitecturii. Și încă mai am de aflat lucruri despre Constanța dar și încă mai am chestii inedite de spus sau încă mai am poze despre care n-a vorbit nimeni!
Nu cred că mi-au murit lăudătorii însă mulți nu cunosc ce ai făcut când dau de blogul tău și citesc doar câteva articole de pe prima pagină. Unde mai pui că sunt doar un „regular joe” un joe cu j mic ce reprezintă de fapt un tip banal, ba chiar prea banal uneori. Nu mă cred special dar cred că uneori fac lucruri speciale. Aceste lucruri sunt adunate de-a lungul anilor și poate doar câțiva au urmărit cu adevărat evoluția acestui blog. Nu vreau să mă laud nicidecum, ba chiar vreau să-mi luați fața! Să apelați voi cum am apelat și eu la autorități și instituții! Să contribuiți activ când s-a stricat becul la stâlpul din fața blocului, să sunați la RAJA când lipsește capacul de canalizare de pe o stradă ce nu e neapărat a voastră din cartier, să apelați la autorități din nou când lipsesc coșurile de gunoi dintr-o zonă anume. În toate aceste probleme și multe altele eu am găsit un raspuns și o rezolvare de la autorități sau instituții tocmai pentru că mi-a păsat îndeajuns de mult să apelez la ei sau m-am ambiționat cât am putut să lupt împotriva unei situații eronate!
Așadar poate nu credeați că un simplu blog sau că un simplu om ar fi schimbat atât de multe lucruri într-o comunitate sau în propriul său oraș, dar v-am dovedit de-a lungul anilor de fiecare dată că am putut să fac asta și am căutat să vă învăț și pe voi cum s-o faceți. Categoric sunt competitiv dar prefer să am competiție când vine vorba de schimbare socială! Așadar, are joienegru ceva de zis în Blogsoferă sau în comunitatea sa? Voi ce credeți?

Mulțumesc celor care mă urmăresc de mult timp și celor care mă apreciază pentru toate acțiunile mele. Mă bucură mult să aud pe stradă, la un eveniment sau într-un club că cineva mă recunoaște ca blogger și deși sunt deseori dificil…apreciez atenția voastră.

5 comentarii

 1. Anonim

  Domnule joie ma scuzati ca va trezesc la realitate dar postul asta chiar e fara rost si chiar misogin as putea spune. In realitate aceste „actiuni” ale dumneavoastra , practic nu au absolut nici un efect de ajutorare a orasului , deci ca sa ma intelegeti : daca scrii sau raportezi o problema a orasului nu ajuti deloc orasul in nici un fel , doar te plangi de acea problema intrun mod mai public decat restul. Voluntarii care aduna gunoaiele de pe plaja sunt oameni care contribuie activ la imbunatatirea orasului nu blogarii plangareti. Cu referinta la exemplele tale hai sa vedem cu ce ai ajutat tu orasul : in zona de sud a orasului in continuare pute vara , cazinoul , hotelul santier din portul tomis si sinagoga sunt si astazi ruine , jungla de la plaja modern e la fel cum ai lasato , la tunelul lui saligny nu sa schimbat nimic in ciuda discutiilor , mizeria in oras e ca la ea acasa (apropo la pod butelii faptul ca a curatat cora putin zona ma indoiesc ca are de a face cu articolul tau) , deci practic cu ce ai ajutat tu de fapt orasul constanta? Ai o campanie de constientizare a populatie , e adevarat dar de aici pana la auto ridicarea in slavi ca ajuti orasul e diferenta mare. Va multumesc si sper sa imi intelegeti punctul de vedere.

 2. Anonim

  comentariul simplu de la gogu , un nick simplu al unui om simplu incapabil sa inteleaga orice.
  ps: e foarte penibil sa faci pe cineva analfabet cand tu dintr-un comment de cateva cuminte ai unul scris incorect („intels” e cuvantul in cauza in caz ca te intrebi care) , o seara buna domnule

 3. Anonim,
  Tu nu esti numai analfabet, esti de-a dreptul prost ca noaptea. „intels” era, evident, un typo, o greseala de tastare, si nu una de exprimare, dar asta depaseste nivelul tau de intelegere.
  Hai sa-ti spun eu una care defineste nivelul tau de inteligenta: „penibil” nu are grade de comparatie, formularea ta, „foarte penibil”, nu este decat o noua confirmare a faptului ca esti analfabet.

 4. Anonim

  Gogule , da pana la urma care e problema ta , eu am lasat un comment cu referinta la articolul mai sus publicat , si tu te-ai bagat in seama ca musca in ….. si m-ai atacat pe mine cu insulte de 2 lei nefondate specifice mediului rural de care probabil apartii desi eu nu ti-am facut nimic (asta doar daca nu cumva esti chiar Joie si folosesti Gogu ca nick. Si lasa-ne nene cu vrajeli de genu era un typo ca esti iar penibil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *