Blogging, Știri & Trends
Ce a însemnat schimbarea blogului din .ro în .eu
Ce a însemnat schimbarea blogului din .ro în .eu

Ce a însemnat schimbarea blogului din .ro în .eu

Acum ceva timp am ales să schimb situația blogului meu. Am schimbat joienegru.ro, în joienegru.eu. De ce? Căci era oricum cam scump un domeniu .ro, că aveam un hosting scump, că ș-așa nu intrau mai mult de 150 de persoane pe lună pe blog în ultimii ani și că nici n-am făcut eu vreun business serios din asta.

Tips and Tricks

Apropo, dacă vreți un blog de succes, făceți-vă ceva pe o nișă anume. De exemplu, eu aveam domeniul joie.ro (acum ceva de bebeluși) și scriam despre istoria locală și poze cu clădiri vechi și mai multe… Ajunsese în scurt timp mai celebru ca Joie Negru blog. Ce chestie! Deci, nișat…ești câștigat!

Efecte?

Care sunt însă efectele? Eu aveam joienegru.ro de mulți ani și a prins relevanță pe Google. Cu cât exiști de mai mult timp pe Google, cu atât ești mai indexat în Google. Schimbând în joienegru.eu, am cam dispărut de pe radar. Am literally 7 useri în 7 zile conform Google Analytics. Pot schimba asta cum vreau eu, știind ce știu despre Google și SEO, dar nu prea am chef căci e mult de muncă și nu-mi mai permit atâta timp personal pentru așa ceva.

Mafia Internetului din România

Faza interesantă e că atunci când am renunțat la .ro, m-am luptat puțin cu MxHost (actualul cyberfolks.ro) ca să-mi dea domeniul. Nu l-am vrut cu bani înapoi așa că mi l-au dat mai departe cumva. Dacă intrați acum pe joienegru.ro dați de un site ce vinde domeniul. Asta e chiar culmea! Am zis la mișto că vreau să îl cumpăr și mi-a răspuns un Kalin Karakehayov că el e noul proprietar acum și că mi-l vinde la minim 200 de dolari. Linkedin zice că-i un soi de furnizor de SEO din Bulgaria. Mă dă-mă naibii! Am mai zis eu că ROTLD și alții sunt hoți, ei bine…uite dovada! Cine naiba ar cumpăra un domeniu cu nume unicat joienegru? Evident e o măgărie făcută de români și un șantaj pe față. N-am avut eu timp să mă lupt mai mult cu asta, doar de dragul luptei, însă poate îmi revin la vechiile metehne.

Deci – pe scurt – MxHost, acum cyberfolks (un nume prost rău), îmi zice mie că domeniul meu a fost vândut. ‘te draq… Cine naiba ar cumpăra așa ceva? E clar blat!

Deci asta e Mafia Internetului din România! Mulți nu știu despre, că sunt proști în materie de Internet. Faza e că cei de la cyberfolks nu realizează că eu am deschis un subiect despre asta la Protecția Consumatorului și că ei trebuia legal să blocheze astfel de operațiuni. Astfel, pică în rahat și Horia Constantinescu cu ai lui. Dacă vreau. Și cam vreau azi… Am timp puțin. Cred că încep războiul…

Efectele renunțării la un domeniu vechi

Ideea e că dacă renunți la un domeniu vechi, îți pierzi și locul. Dacă aveai de exemplu hotelmariaioana.ro și ai pierdut detaliile de logare și tot la acest website și îți creezi un nou site numit mariaioanahotel.ro, o să pierzi orice relevanță pe Google câștigată până atunci! Așa am pățit și eu cu joienegru.ro, însă se poate câștiga la loc relativ ușor relevanța aia. Cum? Vezi exemple gen focuspress.ro, un site de la zero făcut de niște jurnaliști independenți locali, dar care cu timpul au crescut maxim căci…au aplicat niște SEO banal, dar agresiv. Și într-o piață stearpă. Ceva nișat, de asemenea.

Eu îmi permit să renunț la renumele meu, căci renumele meu era……..divers. Un blog generalist este cam…în aer. Ține mult de persoană. Nu-s bogat, nu-s controversal atât de tare și nici n-am chef să fiu agitat intenționat.

Concluzie

Ca Chat GPT. Concluzie! Un domeniu .ro sau .com sau .eu sau oricare, generează o încredere pe Google în funcție de vechime. Când îl schimbi cu totul, să știi că totul dispare și ești de la zero pe Internet! Cât despre Cyberfolks și ANPC. Am eu ac de cojocul lor…! Voi reveni cândva cu un articol despre de ce „babele și moșii” câștigă procese. Spoiler: Căci chiar dau în judecată și nu e scump să angajezi un avocat.

p.s. De cine răspunde ANPC? Unde poți reclama ANPC? Aparent…la Guvern! Faza e că am mai scris Ministrului în trecut și am primit răspuns. Deci am trimis acum sesizarea și la ANPC și la Ministerul Digitalizării. Ups…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *