Blogging, Știri & Trends
Ce desene animate ai vrea să vezi la TV ?
Ce desene animate ai vrea să vezi la TV ?

Ce desene animate ai vrea să vezi la TV ?

Eu fac parte din generația copiilor ce au avut Tv-ul ca „părinte secundar”. Mă uitam cel mai mult la desene, desigur.
Stăteam lipit ore întregi din zi și consumam cantități industriale de pufarine și pufuleți cu ochii la Captain Planet, Dexter, The Flinstones, Tom și Jerry și foarte mulți alții. Mi-ar plăcea ca generația nouă de tineri să revadă multe din aceste desene animate dar ar fi tare util să le vadă în Limba Engleză căci eu unul de acolo am învățat să vorbesc foarte bine această limbă (ba chiar muncesc acum într-un loc în care trebuie să mă folosesc des de această limbă și îmi amintesc cu plăcere de „profesorul meu”, televizorul). Dar oare toate desenele animate sunt recomandate oricui?
Hai să luăm cazul celor de la Boomerang, postul de televiziune pentru copii. Ei au în grila proprie o listă pe care aș vrea s-o analizez puțin, s-o jurizez. Stând cu nasul în atâtea desene și deseori jucându-mă și toate jocurile pe televizor apărute după aceste desene (de la Tom și Jerry și Animaniacs până la Turtles Ninja și Bugs Bunny), cred că sunt în măsură să-mi dau cu părerea. Cu toate astea, timpurile se schimbă iar ce pentru noi este acum bizar, pentru copii este o mare bucurie.
Se dă lista de desene animate: Inspector Gadget; Patrula Junglei în acțiune; Tom și Jerry; Scooby-Doo, unde ești tu?; Looney Tunes: „Micii poznași” şi Baby Looney Tunes; Garfield Show; Orășelul leneș; Pantera Roz și prietenii; Animaniacii; Krypto, câinele erou.
Întrebarea ar fi: Care ar fi cel mai potrivit de văzut în familie, cu membri de diferite vârste?

Fără niciun dubiu spun că Tom și Jerry sunt câștigători. Am observat de-a lungul timpului cum toți încă reacționează cel mai bine la acest veteran. Singura problemă aici este că trebuie să-ți înveți copiii să nu facă ce văd în acest desen animat. Serios! Eu am făcut ceva de acolo și mi-am luat o mare bătaie la fund din partea mamei.

Pe locul doi, cel mai recomandat (și desenul animat-vedetă a multor generații de tineri din ultimii ani) este desigur Scooby Doo. Cui nu-i place un cățel amuzant și diverse mistere de rezolvat? Este o alternativă de la desenele ceva mai violente sau solicitante emoțional. Tot pe aici l-aș aminti și pe Krypto, ce intră de asemenea în sentimentul plăcut pe care îl ai în a vedea niște cățeluși în diverse misiuni. Trebuie să notăm aici că mulți copii o să reacționeze mai bine la astfel de desene animate, având un sentiment mai calm și de siguranță în fața lor. Poate aceste desene animate sunt bune de văzut seara de asemenea. Sunt family-friendly.
Inspectorul Gadget este destul de amuzant și interesant, dar la fel precum Pantera Roz, parcă au un specific ceva mai distant de noi, ceva mai britanic. Misterele lor sunt parcă mai tehnice sau adânci. Dar…sunt niște alegeri bune pentru orice grilă de desene animate. Nu vor fi populare însă, așa presimt. Garfield va fi de asemenea mai puțin popular probabil dar este bun ca un fel de pauză de la cei populari. Astea sunt desenele alea de Sâmbătă și Duminică… Aici s-ar plictisi părinții dacă ar sta să se uite cu tine.
Orășelul leneș este un program ciudat pentru mine dar cred că pentru copii de azi, este ceva foarte antrenant și captivant, mai ales datorită aspectului uman. Se leagă mai mult de realitate, prin discuții de copii și dialoguri de mici mistere și aventură. Merită testat ca fruntaș într-o grilă tv căci se deschide unei palete mai mari de vârste, începând cu cele mai mici. Nu știu câți membri ai familiei s-ar uita la așa ceva dar mulți ar fi surprinși de cât de interesați devin de poveste și de cum rămân lipiți în fața tv-ului împreună cu copii lor. Patrula Junglei, fiind făcut în manieră grafică mai nouă, ar intra de asemenea la desene foarte captivante, inclusiv pentru părinți. M-aș uita la el, pentru că îmi amintește de Pinguinii din Madagascar. Just smile and wave boys…
Looney Tunes sunt desigur mega-star-uri în ochii copiilor dar și a părinților. Cine nu-l îndrăgește pe Bugs Bunny sau pe Daffy Duck? Cât am râs eu cu ei… Este un desen animat mai avansat și primești zâmbet după zâmbet la toate scenele lor. Este categoric family-friendly.
Despre Animaniacs…n-aș zice de bine neapărat. Este mult prea violent din câte țin eu minte și de asemenea este puțin cam psihotic. Puțin mai mult. Nu prea l-aș recomanda pentru nimic.
Mai menționez spre sfârșit Desene Animate ce mi-au plăcut la nebunie pe timpul meu (în Lb. Engleză desigur): Captain Planet, Turtles Ninja, Dexter’s Laboratory, Cow & Chicken, Powerpuff Girls (da da…îmi plăcea mult și ăsta cu Mojo Jojo și tot), Yogi Bear (ce ar trebui văzut și de copii din ziua de azi) dar și desene mai avansate ce au apărut după un timp precum Swat Kats, Samurai Jack și mulți mulți dar mulți alții. 
Dacă m-aș întoarce în timp și mi-ar spune cineva să fiu mai productiv, nu cred că m-aș schimba prea mult, tot mi-aș aloca multe ore pentru diverse desene ce m-au învățat să fiu mai econom sau curat (Captain Planet), mai cercetător și curios (Scooby Doo) sau mai onest și luptător (Țestoasele Ninja). Din multe astfel de desene ai de învățat multe și sunt cu adevărat o sursă serioasă de formare a felului de-a fi a unui copil ce apoi devine un om ce contează în toată societatea asta mare. Hai să nu uităm să ne uităm la Desene Animate, la orice vârstă am avea!
p.s. Apropo, voi ce desen animat ați văzut în ultimul timp? Eu am văzut ultimul din seria Pinguinii din Madagascar și urmează să văd zilele astea și Big Hero 6, ce rulează momentan la Cinema.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *