Blogging, Știri & Trends
Ce magazine IT avem noi prin Constanța !
Ce magazine IT avem noi prin Constanța !

Ce magazine IT avem noi prin Constanța !

Cândva, când dinozaurii cutreierau aceste tărâmuri preistorice, orașul Constanța avea o grămadă de magazine strict de IT. Deci nu 5 calculatoare și 10 cuptoare cu microunde… Faza e că încă mai avem câteva. Nu atât de impresionante cât ar trebui să fie sau cum erau altele cândva, dar…avem.
1A de exemplu, s-a mutat din micul „garaj” în spațiul de lângă (ce am auzit că e de asemenea mic). Mă amuză imaginea asta în Ms Paint găsită pe pagina lor oficială. La fața locului, riști să bați la ușă și să pleci, neștiind că 1A încă există căci noua locație nu este  „semnalizată corespunzător”. Din câte știam, aveau mereu prețuri acceptabile iar băieții se bagă în reparații complexe. Au Service, au componente grămadă…pare bine. Sediul se află fix lângă Poșta Mare.

Alții care încă există în Constanța, sunt cei de la Forte Systems (de asemenea un nume vechi pe plan local). Ei sunt ceva mai profesioniști din câte știu eu dar au și prețuri un pic cam mari față de alții. Foarte mari la anumite produse. Dar…au magazin, au Service lângă…e bine de tot. Băieții de acolo mi-au dat impresia de Geeks ce-și fac treaba destul de repede, ba chiar te pot asista foarte lejer și cu un Upgrade sau alte planuri pentru sistemul tău. Sediul lor este lângă Banca din diagonala City Park Mall. Hai că nu v-am încurcat prea tare, nu?

Nu departe de Forte, se regăsește micul shop al celor de la Civic Service IT. Site-ul lor e în construcție de când îi știu eu dar dacă sunați la telefon, nu se va supăra nimeni dacă îi întrebați de o componentă sau mai ales ceva despre imprimante și cartușe. Repară sisteme, reîncarcă UPS-uri, repară și imprimante (parcă) dar MAI ALES (hai să vă zic un pont de Aur!) au cele mai ieftine prețuri la Cartușe de Imprimantă! Orice vrei…ei au. Dacă nu au…comandă. Un original e mai scump desigur dar ei pot să-ți comande un Compatibil ce practic e la fel de bun dar la jumate de preț. Aceleași Compatibile la Forte sau în Tomis 3, de exemplu, sunt mult mai scumpe. Na că acum știți de unde să vă luați cartușe pentru imprimanta de acasă sau pentru cea de la muncă. Sunt niște oameni vechi în domeniu, cu care te înțelegi cu adevărat. Chiar dacă e mic magazinul…e impresionant datorită personalului. Sediul lor este aflat fix în fața fântânii din intersecția mare de la Dacia.
A fost odată ca niciodată un Toni’s Trade în Constanța. Încă există. Că-i Toni’s Center sau Tonis…e tot aia. N-a fost niciodată prea acceptat de adevărații pasionați de IT căci nu erau prea plini de componente și opțiuni. De asemenea, au fost mereu cam scumpi. Aveau totuși multe produse pe acolo, ba chiar e o afacere demnă de apreciat aș spune eu. Dar..de când un prieten a încercat să-și cumpere o placă video de acolo și a vrut să i-o dea de undeva din spate din Service și nu din cutie nou-nouță, m-am cam lecuit de ei.  Acum au mai crescut parcă și o duc binișor poate. Nu știu…nu prea am călcat pe la ei în ultimii ani și nu prea sunt sau mai sunt un magazin strict de IT, căci au și diverse electrocasnice și multe. Nu știu ce prețuri mai au dar…nu prea mă interesează acest magazin. Mi-ar plăcea însă o reorientare a sa pe componente PC și Laptop. Ba chiar, în Constanța (dacă nu peste tot prin țară), ducem o lipsă severă de magazine ce au componente de toate felurile de PC, Laptop și Telefon. Că-i baterie, că-i un fel de cadru, că-i un chip sau o tastatură…noi nu le avem la vânzare nicăieri. Ne-ar trebui și nouă un etradesupply.com dar pe mai multe categorii nu doar pe telefoane.

Mai țineți minte oare vechiul nostru Torent Computers? A fost probabil unul din cele mai bune shop-uri IT din oraș. Era localizat pe lângă Muzeul de Artă. Era un magazin IT adevărat. Mare…cu produse multe, componente și Service de asemenea parcă. Îmi plăcea. Am fost de câteva ori pe acolo și găseam și lucruri la preț ceva mai bun. Acum…nu știu sigur ce s-a întâmplat cu el dar văd că încă există. Aparent, s-a mutat fix după biserica de lângă Spitalul Groazei, pardon…Spitalul Județean.

Clădirea aia arată ca un fel de facultate Privată ieftină…nu prea aș intra acolo să-mi cumpăr doar o memorie DDR4 sau un HDD. Nu știu, nu mai știu nimic de ei. Doar pe website dacă mă uit poate o să aflu ceva. Am și eu o idee pentru cei sus menționați: Um…promovați-vă? Auăleu…site-ul ăsta. Au toate produsele posibile dar…0 pe stoc. Clar. Păcat de ei.

Hai să vorbim puțin și despre cei ce nu mai sunt. Hai să o luăm cu ultimul mare nume dispărut de pe fața pământului constănțean. De fapt…nu mai știu exact care din ei a fugit ultimul de aici, dar…hai să discutăm despre DC Shop!
Depozitul de Calculatoare a fost un fenomen de tip E-Mag pentru ITiștii locali. Tocmai ce apăruse, avea produse grămadă și avea și multe oferte bune. Surpriza mare a fost sediul fizic din orașul Constanța. De fapt, parcă erau două. Primul a fost probabil cel de pe Bdul Tomis, de la Capitol mai sus spre Spital. Arăta a magazin IT tipic și cam asta mi-a fost impresia. Ideea era că aveau oferte bune, așa mi se bucura un prieten priceput în domeniu. Dar…n-a fost să fie. Unii se și plângeau de serviciile lor sau de produsele lor dar…eu am notat doar că au rezistat rușinos de puțin în acest oraș. Nu știu de ce n-au mai stat pe aici dar știu câteceva despre Ultra Pro Computers
Ce link să mai am și pentru ei? Au dispărut de pe fața Pământului din anul 2010. Au intrat în Faliment și aveau de plătit către creditori peste 28 de milioane de euro. Dar…nu ne interesează pe noi asta. Era un magazin mare și ceva mai de lux parcă. Avea produse multe și bune dar și prețuri pe măsură. Dintre toți, Ultra Pro era cel mai pompos și cel mai specific IT-ului. Apropo, IT înseamnă Information Technology. Denumirea completă este IT&C adică Information Technology & Communications. În Lb. Română mulți îi zic TIC adică Tehnologia Informației și a Comunicațiilor. Un fun fact pentru voi! Ultra Pro era localizat pe același Bd. Tomis (față-n față cu Cinema Dacia) și cred acum că acest bulevard e cam blestemat când vine vorba de firme și afaceri.
Îmi mai amintesc și de cei de la 3C, micul magazin de lângă Primărie, vecin cu primul La Taclale. Era un shop mic dar avea multe componente și accesorii la prețuri foarte mici. Tare mai mi-a plăcut acel magazinaș dar…a dispărut și el, făcând loc unei Case de Amanet parcă. Mai era și GMB Computers (cam pe lângă Fantasio) dar n-am fost acolo decât o dată să-mi cumpăr o placă video ce era vândută pe 1a.ro de către un angajat de-al lor. Amuzant. Placa avea o defecțiune la ventilator de care nu știam dar am rezolvat-o eu… Acum GMB are sediu lângă Doors Club dar dacă au și ei stoc 0… 
Cam aceste magazine IT îmi vin mie în minte acum. M-a inspirat să scriu acest articol, amicul meu ddumi, ce căuta ieri un HDD și nu știa pe unde să se mai ducă, știind și el că multe magazine au dispărut. Dacă aveți ceva de completat, nu ezitați!

5 comentarii

 1. gmx

  mai era si poate chiar mai este 3C pe undeva B-dul Tomis, nr. 55 (stiu numarul ca m-am inspirat de pe net) am fost doar de vreo 2-3 ori acolo si mi-am luat o sursa ieftina de vreo 600w … care s-a dovedit a fi ok ….

   1. Cristian

    da… va recomand sa nu va duceti la acel service de telefoane mobile daca nu vreti sa va pierdeti banii si telefonul sa vi se faca pilaf. O experienta foarte placuta cu dansii, a trebuit sa imi iau alt telefon dupa ce au lucrat domnii la el, probabil or fi „imprumutat” piese din el draq stie :D

 2. Pană

  Mai era si ideeaZone, in Tomis 2, cam pe la mijlocul parcului. Acolo duceai PC-ul la reparat si-l luai cu alte componente; daca aveau schimb ptr toate, ca puteai sa-l iei si mao gol…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *