Blogging, Știri & Trends
Ce mai e în grila TV, serialul Vikings și invitație la film în Maritimo
Ce mai e în grila TV, serialul Vikings și invitație la film în Maritimo

Ce mai e în grila TV, serialul Vikings și invitație la film în Maritimo

Cum zilele astea m-am tot ocupat cu aranjatul noului apartament în care ne-am mutat (poate într-o zi o să detaliez procesul), m-am dereglat puțin, așadar am început să mă mai uit din când în când la televizor.
De la sfârșitul lui 2010 nu m-am mai uitat la TV decât extrem de rar. Zilele astea, pe un televizor cu tub catodic ce n-are telecomandă deci nici prea multe canale (căci n-are nici alte butoane ca să scanez banda), m-am tot uitat la anumite programe.
Digi 24 e primul care îmi apare în fața depășitului display. Știrile lor nu sunt doar repetitive dar au o vrăjeală în ei… Am văzut un segment în care îi teleporta virtual în cameră pe alți corespondenți. Era mai mare râsul. La sfârșit o reporteriță dădea să-și spună bună ziua și să plece dar din cauza decalajului se tot încurca. Au gonit-o ceilalți până la urmă. Eu muream de râs, deși nu era show comic, era un segment de economie și business bănuiesc. Printre alte canale, prind VH1 (yupiii) și UTv (um…hurray?). U Tv, de când îl știu eu, are sunetul decalat. Pe bune acum. Doar pe mine mă deranjează asta?
Mai prind un Explorer, un AXN și alte posturi dar nu prind History. Pe History îl prind pe celălalt TV. Acolo, într-o zi de…ieri, mă uitam pe program. La ora 10: Războiul Depozitelor. La 10:30, același show. La 11. Eh, la 11…deja vorbim de altce…NU. Era același show. Spre deosebire de alții, mie chiar îmi place Storage Wars dar ce naiba caută la History? Ba chiar…ce caută la orele 10, 10 jumate, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17….pe bune. Nu mă credeți? Absolut toată ziua, doar o singură emisiune a fost difuzată! Păi ce naiba? Printre reclame, vedeam însă premiera la Vikingii, un serial american.
N-am auzit de el. E bun? Deja am downloadat tot sezonul 1 ca să-l degust. Pare interesant dar sper să fie făcut pe bune, nu gen telenovelă istorică.

Acum câteva minuțele mici mici de tot, am primit prin e-mail o invitație la filmul „Nu sunt faimos dar sunt Aromân”. Are loc Vineri, ba chiar, dacă mă duc, mai pot lua încă o persoană cu mine. Any takers?
Aromânul e acel Român pe care încă îl găsim la volanul unui ARO. A, nu? Ok. Aromânul este de fapt machedonul sau machidonul, așa cum multă lume încă are obiceiul de a spune. Când auzi de obicei de machedoni, te gândești la persoana aia căruia îi ceri bani ca să cumperi o pâine și o bere iar dacă pâinea e 1 leu și berea e 5 lei, îți dă fix 6 lei. Istoric vorbind, trebuie să săpăm foarte adânc pentru a da un rezultat clar despre origini cum trebuie să săpăm și pentru istoria noastră de români. Dar cum în România se sapă doar pentru țevi de apă sau fundații de cluburi de fițe gen La Lăutari (găzduit în Casa de Cultură, Constanța…what the actual fuck?), istoria o să rămână…istorie.
M-aș duce la acest film. Nu doar că e film gratis dar, la fel ca și cărțile (într-un contrast total diferit însă), orice poveste își are rostul propriu și poate nu strică să arunci un ochi pe orice gen de scriere, ecranizare, artă sau lucru conex. Rămâne de văzut ce traseu și ce orar au microbuzele alea Maritimo, căci acolo are loc Premiera.
În rest, am mai făcut azi o Explorare Urbană destul de lejeră, am băut o bere Ciucaș la „preț relaxat” de OPT LEI, am mai învățat să dau găuri prin pereți cu bormașina… Mă mențin ocupat, în ciuda lipsei mele prin blogosferă. Cu cât se așează mai bine lucrurile cu atât o să revin cu mai multe povești.

[LE]

Imi place Vikings. E interesant si isi are un suspans destul de bine construit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *