Blogging, Știri & Trends
Ce se întâmplă dacă scoți de mai multe ori câte 40 de lei din bancomat
Ce se întâmplă dacă scoți de mai multe ori câte 40 de lei din bancomat

Ce se întâmplă dacă scoți de mai multe ori câte 40 de lei din bancomat

Cu siguranță, mulți oameni fac la Bancomat exact cum fac eu: scot câte 40 de lei ca să-și primească mărunt. Fac asta desigur ca să evit fel și fel de discuții problematice cu diverse vânzătoare pe tema restului. Ba chiar și pe autobuz sau maxi taxi găsesc util și necesar să ai mărunt, mai ales la primele ore ale dimineții.
Prima problemă la această treabă e că trebuie să ai bancomatul numai pentru tine. Să scoți chiar și de 3 ori aceeași sumă de 40 de lei înseamnă de 3 ori să te „loghezi și deloghezi” din contul tău. Deci durează ceva timp. Apoi, am aflat azi că dacă faci de vreo 6 sau 8 ori parcă această treabă, banca îți blochează operațiunile cu cardul, afișându-ți pe foaie informația că ai depășit numărul de operațiuni zilnice. Nu o să-ți mai funcționeze apoi cardul nici la alt bancomat dar nici la plățile online. E bine că nu mi-a „înghițit” cardul pentru folosirea suspicioasă a sa.
Prefer să lucrez cu mașinăria asta căci dacă mă duc la ghișeu pentru a cere mărunt, s-ar putea să mi se spună cu nu există sau s-ar putea pur și simplu să încurc oamenii care au treburi mai importante de făcut. Oricum, nu cred că-ți trebuie zilnic 300 de lei sau 600 sau oricât numai de 10 lei. Sau poate dacă vrei să te scalzi în cadă cu ei… În fine, asta se întâmplă deci la utilizarea excesivă a cardului pentru mărunt: ți se blochează pe ziua aia.

3 comentarii

  1. Este destul de posibil ca limita aia să funcționeze diferit în funcție de bancă.

    De asemenea, în functie de bancă, poți avea comision de până 2% daaaarrr cu o valoare minimă (20-50 bani). Asta înseamnă că, pe lângă timpul pierdut la ATM mai pierzi și 1-2 lei :)

  2. Am procedat si eu asemanator intr-o vreme cand vroiam sa fac economie si astfel scoteam doar 20 de lei, sau 3o, 40, 80 etc. exact cat aveam nevoie pentru momentul respectiv.
    Problema a fost insa ca banca imi lua comision de retragere la fiecare extragere de acest gen, iar dupa ce am consultat activitatea contului am ajuns la concluzia ca cel putin in cazul meu e bine sa scot cat mai rar daca nu vreau ca banca sa „se imbogateasca” pe seama mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *