Blogging, Știri & Trends
Ce se întâmplă în ziua de Duminică în oraşul Constanţa !
Ce se întâmplă în ziua de Duminică în oraşul Constanţa !

Ce se întâmplă în ziua de Duminică în oraşul Constanţa !

antrenament sanasport constanta 2014

Fiind amuzat/iritat de acest articol de pe pagina online locală Adevărul, am decis să dau viaţă acestei postări.

În ştirea respectivă se vorbea vag despre o zi de Primăvară în dorinţa umplerii unui gol jurnalistic din zi. M-a amuzat totuşi că azi, în timp ce un oarecare jurnalist poza pescăruşi şi cupluri ce se plimbau pe pasarela din staţiune, peste 70 de persoane participau la un eveniment notoriu într-un cerc inexplicabil de restrâns.

„Aduse de furtuni la mal, cochiliile sunt aproape toate întregi, nefiind sfărâmate de nicio talpă”, explică poetic autoarea articolului. Ei bine, vreo 74 de persoane au sfărâmat toate cochiliile şi scoicile în timp ce participau la al 50-lea antrenament Sanasport (citiţi un articol relevant despre ei, aici). Chiar vorbeam astăzi cu cineva despre cum naiba se întâmpla ca într-un oraş precum Constanţa să nu ne adunăm minim câteva sute de persoane la un eveniment gratuit de antrenat şi alergat în grup pe nisip măcar o dată pe săptămână! Ne place să dăm check-in, ne plac barurile şi cluburile dar sportul e cam naşpa şi nasol, nu? Din zeci de mii de tineri şi nu numai, doar 50-60 de persoane în medie îşi fac prezenţa la o alergare săptămânală. Este ironic tot. De la articolul unui uriaş ziar naţional ce nu ne spune nimic, până la mentalitatea leneşă a tinerilor sau a oamenilor din acest oraş ce nu fac un pas în plus pentru propria lor sănătate şi până la urmă pentru o destindere frumoasă o dată pe săptămână măcar.

Uitaţi-vă la poza de azi de mai sus (proprietatea fotografului Cornel Păduraru)! Eram şi eu acolo, era şi o verişoară cu mine, era şi Iulian de la Paintball & Airsoft Arena, erau şi alte câteva persoane cu care m-am împrietenit în ultimul timp datorită acestor ieşiri. Am făcut încălzire, am făcut jogging, am făcut descălzire, ba chiar am şi ieşit apoi într-un bar pentru un ceai, suc sau bere. Este incredibil cum doar o mână de oameni pot participa la astfel de întâlniri. Ne plângem că oraşul Constanţa este unul mic şi anost dar nu depunem un efort să profităm de puţinele evenimente sociale potrivite pe orice gen uman. Dar…bine că nisipul s-a adunat în dune, că algele sunt pe mal şi că unicornii zâmbeau la cochiliile nesfărâmate… Bănuiesc că la asta se rezumă realitatea cotidiană locală: unii văd ce se întâmplă, alţii rămân la stadiu de cap în nori sau la stadiu de check-in fals online şi doar atât. Implicaţi-vă măcar de curiozitate în anumite evenimente locale pozitive!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *