Blogging, Știri & Trends
Ce se mai aude despre blocurile din Baba Novac în 2013
Ce se mai aude despre blocurile din Baba Novac în 2013

Ce se mai aude despre blocurile din Baba Novac în 2013

locuinte baba novac

De o vreme încoace nu mai auzim nimic despre programul Locuinte Ieftine pentru Tineri 2013 în cartierul Baba Novac – Energia. Hai să vă spun ce știu eu.

Fiind în căutări de garsoniere sau apartamente, am trecut de curând prin zonă. La BN 13 deja se fac izolații…peste izolații. Muncitorii motivează acest lucru prin faptul că a fost pus BCA-ul strâmb iar izolația a scăzut sau a crescut în dimensiune din cauza asta. Așadar, noile blocuri deja devin renovate. Comedie.

Am găsit un apartament cu 2 camere aici. Arată spațios, în ciuda construcției ieftine, dar bucătăria este lipsă! Practic, ai o chiuvetă în living. Mda. Ai putea să tragi o linie pe plan și să faci un perete pentru a separa living-ul de bucătărie și să faci de fapt din living un al doilea dormitor, dar…se complică puțin treaba. Cât plătești pentru ieftineala asta? Nu mai puțin (serios, nu-i negociabil) de 36.000 Euro, asta având în vedere că programul Locuințe Ieftine pentru Tineri îți permitea mai mereu cumpărarea apartamentului cu toți banii jos la prețul de 475 mp. Adică vreo 28.500 Euro pentru 60mp cât are și acest apartament. Dar…s-au schimbat vremurile. Când a fost Imobiliarele un fenomen normal în acest oraș? Este rușinos însă și total împotriva ideii proiectului. Plus că nu se justifică prețul.

Care sunt Constructorii din zona Baba Novac în August 2013 ?

În data de 21 August, eram prezent în City Park Mall pentru a obține o listă cu numele și numerele de telefon a constructorilor curenți. Doamna de la birou mi-a dat următoarea listă:

COMCM – 0241 617 308 – Bd. Aurel Vlaicu nr. 144

CONSTRUCT CONSULTING – 0241 693 376

ABC VAL – 0241 510 306 – Str. Industrială, nr. 2

SHAPIR – 0241 583 897 – Str. Vârful cu Dor, nr. 10

Îi mai adaug eu și pe:

ARGOS – 0241 520 641 (sau mobil: 0720094662 și 0732121484)

Sper că am notat bine numerele de mobil de la ARGOS, îi observam de curând cum lucrează la un nou bloc deci ei sunt de contactat doar pentru viitoare garsoniere și apartamente. Conform Primăriei, ARGOS se ocupă de blocurile BN 16, 17 și 18.

Revenind la primii 4 menționați, nici unul din ei nu mai au Garsoniere. Probabil unul sau doi nici apartamente nu mai au, însă cine are, are în general la etajele 7, 8 și 9. Voi vă puteți interesa iar dacă vreți pe viitor să vă cumpărați orice la orice etaj, fiți cu ochii și pe ARGOS.

Avantaje și Dezavantaje ale zonei Baba Novac

Părerea mea este că zona Baba Novac și Energia este ferită de multe puncte cheie ale orașului, însă este totuși în Nord iar dacă ai mașină ești foarte mulțumit probabil. M-a frapat o scenă cu țiganii care vin și caută prin gunoaiele din fața blocurilor, intră cu tot cu căruță fix în centrul complexului. Deci nici aici n-o să scapi de asemenea scene. Dezavantaj mai mare este și construcția în grabă a blocurilor ce uite că ridică deja câteva probleme, plus spațiul prost gândit pentru apartamente și garsoniere. Nu pot să cred că la un apartament nou de 2 camere nu ai bucătărie separată. Din câte am auzit, nu poți revinde apartamentul decât doar după 5 ani. Schimbându-se acum legea privind cine poate cumpăra o locuință în cartierul de Locuințe Ieftine (adică practic oricine), poate s-a schimbat și obligația asta, dar nu sunt sigur.

Avantaje sunt cele de ordinul noutății. Ai bloc cu lift, construit după anumite standarde moderne, cu gaz și centrală proprie la fiecare bloc. Zona este liniștită încă iar vecinii par întradevăr tineri, moderni, ocupați cu alte lucruri decât cu gălăgia cu care ești obișnuit în alte cartiere vechi. Ai traseul 44 care te lasă fix la bloc și care te ia tot de acolo iar pentru centru, city park, delfinariu, carrefour, ai Maxi Taxi 312. În ciuda măririi nejustificate a prețului, locuințele din acest complex au prețuri mai mici față de alte apartamente din oraș iar costurile cu amenajarea nu vor fi atât de ridicate. Deși, aici e discutabil, căci piața apartamentelor deja arată o scădere masivă a prețului unui 2 camere chiar și în zone bune.

Per total, pare un avantaj să ai o locuință pe Baba Novac, însă mi-ar plăcea să aud despre asta și de la câțiva din oamenii ce locuiesc deja acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *