Blogging, Știri & Trends
Ce se mai aude despre ruina hotelului Constanța Sea în 2013
Ce se mai aude despre ruina hotelului Constanța Sea în 2013

Ce se mai aude despre ruina hotelului Constanța Sea în 2013

constanta sea hotel
Sătul de informații nehotărâte și anevoioase despre fostul sau viitorul hotel Constanța Sea din portul Tomis, am hotărât să-i întreb pe cei de la Primăria Constanța ce știu despre acest lucru. Nu prea m-au lămurit însă ideea este că se va continua lucrarea…la fel cum se continua în 2002.

În data de 25 Iunie 2013, scriam Primăriei:

Ca simplu cetatean, sunt ingrijorat de maniera in care se evita luarea unei masuri impotriva ruinei hotelului Constanta Sea din Portul Tomis, ce avea termen de constructie de 36 de luni incepand cu anul…2002. Chiar nu exista nimeni din Primaria care a eliberat aceasta autorizatie sa ia o masura? Au trecut totusi 11 ani de zile de la aceasta ocupare abuziva a unui teren din orasul Constanta, ce trebuie sa se intample pentru a se lua masuri? Astept un raspuns satisfacator pe aceasta tema! Multumesc

Astăzi, 13 August 2013 (deci și-au luat ceva timp), aceștia au hotărât să-mi răspundă. Mă bucură totuși cumva că au răspuns.

Urmare sesizării dumneavoastră înregistrată la Primăria municipiului Constanța cu nr. ……./25.06.2013, referitor la hotelul în construcție din Portul Tomis vă comunicăm faptul că, urmare cererii adresate de SC Astera Consulting SRL s-a eliberat Autorizația de Construire nr. 1442/31.08.2012 pentru continuare de lucrări la proiectul autorizat cu AC nr 531/12.04.2012 „construire hotel cu restaurant (categorie 5 stele) cu regim de înălțime S+P+9Etaje”, lucrări rămase de executat: finisaje exterioare și interioare, instalații și amenajări exterioare, sistematizare pe verticală, durata de execuție a lucrărilor fiind de 36 de luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor (anunțate în prealabil), situație în care perioada de valabilitate a lucrărilor se extinde pe întreaga durată de execuție a lucrărilor autorizate, iar termenul de valabilitate a autorizației este de 12 luni de la data emiterii, interval de timp în care trebuie începute lucrările de execuție autorizate.

p.s. Deci după 11 ani le dăm autorizații în continuare.

Cine sunt cei de la Astera Consulting? Nu contează. Găsiți informații despre ei online. Deci s-a eliberat acum aproape un an o autorizație de construire valabilă tot un an. Deci mai au încă 18 zile să pornească lucrările! Dacă n-au făcut-o până acum…

Lucrările rămase de executat sunt…aproape toate lucrările ce sunt necesare construcției unui hotel iar termenul de execuție al lucrărilor este din nou de 36 luni. Așadar, nu mai întrebați dacă se va numi Constanța Sea în continuare sau dacă va fi un Hilton aici, nu mai întrebați când exact pornesc lucrările și cine anume le va face…în orașul Constanța suntem celebri pentru proiectele începute și neterminate. Fie că vorbim de Constanța Sea sau WTC Constanța, de hotelul de lângă Ibis, aflat de asemenea în ruine, sau de multe alte proiecte discutate și visate de către diverși pasionați ai unor asemenea știri, tot practica este necesară pentru un astfel de oraș.

Răspunsul primit nu mă lămurește concret de nimic. Eu nu știu ce înțeleg ei prin a acorda o autorizație acum un an și să vadă că nimeni nu mișcă nimic, dar mie îmi pare foarte rău și greșit. Revin cu un articol în anul 2024 să vă anunț dacă se va mai presupune ceva despre această ruină grosolană din sufletul istoric al orașului.

3 comentarii

  1. Bine, noi astia de la Constanta.ro am scris exact ce se intampla, cu declaratii chiar de la Astera Consulting, dar trebuie sa fii si carcotas … deh. Vor credit de la banca si negociaza cu toate bancile posibile. Asta se intampla de fapt.

  2. Pingback:Ce se mai aude despre ruina hotelului Constanța Sea în 2016

  3. Pingback:Ce se mai aude despre ruina hotelului Constanța Sea în 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *