Blogging, Știri & Trends
Cea mai frumoasa cladire din Zona Peninsulara
Cea mai frumoasa cladire din Zona Peninsulara

Cea mai frumoasa cladire din Zona Peninsulara

Casa Secol XIX - Iunie 2013 - Urbex CTC - 19

Cred ca am descoperit cea mai frumoasa cladire din Zona Peninsulara a Constantei.

Azi m-am plimbat prin oras si am facut peste 100 de poze, pe care le veti vedea aici mai incolo. Incep cu aceasta cladire, gasita intr-o zona marginasa a zonei vechi a orasului. Spre surprinderea mea, n-am gasit aceasta cladire in nici una din pozele mele vechi ale Constantei, desi arhitectura sa este spectaculoasa.

Casa Secol XIX - Iunie 2013 - Urbex CTC - 01

Detaliile sunt coplesitoare si intreaga structura te face sa regreti ca nu traiesti intr-o tara in care sunt apreciate asemenea mosteniri arhitecturale. Daca te plimbi prin Constanta, mai peste tot prin Constanta, observi un paradis arhitectural, zeci de stiluri diferite a zeci de arhitecti diferiti, unii dintre ei semnandu-si opera.

Aceasta cladire este uriasa, probabil cea mai uriasa si bine-conservata cladire din Zona Peninsulara. In fine, mai degraba rezistenta. Este folosita pe post de bloc de locuinte, in care probabil sunt si locatari nu tocmai legali, dar…cui ii pasa, nu?

Casa Secol XIX - Iunie 2013 - Urbex CTC - 06

Casa Secol XIX - Iunie 2013 - Urbex CTC - 07

Casa Secol XIX - Iunie 2013 - Urbex CTC - 08

They don’t build them like they used to…

[Later Edit] 09-10-2015

Am aflat că se numește Casa Embiricos. Vezi un articol, aici.

4 comentarii

  1. Nu as zice neaparat ca e cea mai frumoasa, esti tu impresionat ca ai inceput sa „deschizi ochii” :) La fel eram si eu acum cativa ani, ma incantau f multe imobile.

    Stilul este baroc, si as data cladirea undeva intre 1910-1915. Referitor la afirmatia ta finala, este adevarat, insa nici macar nu se mai folosesc aceleasi materiale de constructie. Se merge pe diminuarea costurilor.

    Plus ca multi din arhitectii actuali au o viziune de toata jena, cel putin in Romania.

  2. Nu stiu, se poate sa fi fost si entuziasmat dar…am luat la pas o mare parte din zona, dand mai mult de ruine si cladiri mici iar asta e uriasa! si plina de detalii frumoase. Deci, imi sustin afirmatia.

  3. Pai uite, cladirea asta pe care o iubesti iti da o idee cum ar fi putut sa fie Constanta daca lucrurile nu luau turnura de dupa 1945.

    Desigur ca in anii ’30 s-a practicat o arhitectura mai simplificata, dar net superioara blocurilor comuniste atat de anoste.

  4. Pingback:Explorare Urbană nocturnă în Palatul Navigației Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *