Blogging, Știri & Trends
Ceea ce suntem
Ceea ce suntem

Ceea ce suntem

Este atat de greu sa vorbim in ziua de azi despre ceea ce suntem cu adevarat… Care mai de care se critica unul pe celalalt: „ce te plangi atat?”, „asa e viata!”, „trebuie sa te descurci!”. Toate, vorbe de duzina, spuse de multe ori fix de cei care de fapt se plang cel mai tare de asemenea lucruri, in tacere poate. Dar ne prefacem. Ca sa traim bine, trebuie sa ne prefacem! Hmm, oare ce nota ai merita la materia „Logica” ?
Nu explic lucruri in acest articol pentru persoanele potrivite mie, caci ele ar stii oricum despre ce vorbesc, insa explic pentru cele care sunt confuze, ceea ce de fapt inseamna ca le lipseste nu doar cumpatarea sau rabdarea ci si logica si ratiunea. O persoana mi-ar spune:
– Heyyy, imi place de tine, ai multe lucruri frumoase in tine, pacat insa ca nu poti sa treci podul ala!
Eu as spune:
– Pai, bine, dar de ce nu ma poti aprecia pentru toate lucrurile care sunt deja? Ba chiar, as fi in stare sa traversez orice pod, sau cel putin un pod standard!
Dar ea ar zice:
– Nu… Esti ok, esti super, dar…nu poti trece podul, caci altii par ca l-au trecut deja iar tu nu. Nu sunt ca tine ce-i drept, dar…l-au trecut; iar viata zice ca trebuie sa treci podul respectiv si…asa e regula!
Faza e ca se intampla sa trec podul ala candva probabil si il trec mai elegant decat oricine poate. Aceeasi persoana ar zice: „Da, acum esti ok, te accept!”. Dar…nu cumva este cel mai stupid lucru pe care il pot auzi in viata asta?
Exact asa s-ar intampla! In sensul asta mecanic, stupid si vag. Chiar ar trebui sa-mi placa de o astfel de persoana? Care vede lucrurile atat de vag? Desigur ca nu. Aceasta persoana m-ar placea intr-un mod prea sec si prea ipocrit.
Toti radem, toti plangem, toti murim. Unii sunt minunati uneori dar totusi, nu suntem atat de diferiti. Putem trai si putem muri oricand si oricum. Nu e nimic special in asta, nu este nici o regula de baza de fapt. Insa unele persoane traiesc cu aceasta impresie. Sunt naive persoanele astea. Dar nu vorbesc cu persoanele naive acum. Nu m-as obosi sa scriu un articol doar ca sa-ti zic tie naivule ca esti naiv! Ma obosesc sa scriu articolul asta pentru tine, persoana confuza, care ai fost invatata eronat ca trebuie sa asculti de tipare. Ceea ce crezi tu ca stii despre Viata te incalzeste dar aia nu e caldura, e doar o minciuna convenabila ce te tine stabila doar pentru o clipa, ce dupa un timp…te va arde! Iti vei da seama de asta candva probabil…dar vei crede ca ai omis ceva, ca n-ai facut ceva bine, si o s-o repeti apoi iar si iar si iar…
Suntem toti oameni si totusi nu ne acceptam ca atare. Dar stiu…crezi ca ma plang acum. Este atat de greu sa vorbim in ziua de azi despre ceea ce suntem cu adevarat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *