Blogging, Știri & Trends
CEETAR – Un fel de service auto degeaba obligatoriu de Stat
CEETAR – Un fel de service auto degeaba obligatoriu de Stat

CEETAR – Un fel de service auto degeaba obligatoriu de Stat

Printre legile supuse la vot pe masa Senatului, una aparte se distinge de celălalte prin gradul ridicat de absurd și corupție.
CEETAR înseamnă Corpul Experților și Evaluatorilor Tehnici Auto din România și este denumită conform proiectului de lege din acest PDF, ca fiind o persoană juridică de drept privat, profesională, independentă, de utilitate publică. Nu ați înțeles nimic, nu? Hai să continuăm definiția din Lege: „CEETAR este entitatea competentă care organizează și coordonează unitar desfășurarea de expert/evaluator tehnic auto autorizat[…]”. Cu alte cuvinte, daca faci un accident de masina (sau nu numai) treci mai intai pe la un service CEETAR ca sa vina un expert auto pentru a-ti confirma ca da, ai facut accident și că probabil ar trebui să-ți repari mașina la un service. Pentru această imbecilitate tu vei plăti desigur o taxă de consultanță cum ar veni. Nici mașinile Poliției, Pompierilor sau a altora din MAI (Ministerul Afacerilor Interne) sau MAN (Ministerul Apărării Naționale) nu sunt scutite de asemenea practici.
Nu se oprește aici circul. CEETAR este doar clubul să zicem, dar are nevoie de membri. Legea spune că orice Gigel poate fi membru dacă îndeplinește condițiile și mai ales dacă plătește, având în vedere că CEETAR se autofinanțează din capitalul social inițial al membrilor fondatori (Gigeii), din taxele de înscriere în asociație, din taxa de autorizare ca expert, din taxa de pregătire și examinare periodică a membrilor și din cotizații anuale ale membrilor. Cu alte cuvinte, nu e ușor să intri acolo, dar la fel ca șpaga dată pentru a intra în domeniul Dreptului sau al Medicinei, ai numai de câștigat ulterior.
NU se oprește nici aici circul. CEETAR trebuie să aibe membri calificați dar…calificarea este una specifică, una nouă. Ce spune Legea respectivă? Că dacă se inventează CEETAR trebuie să se inventeze și IPASEETAR (Institutul de Pregătire, Autorizare și Supraveghere a Experților și Evaluatorilor Tehnici Auto din România). Deci un fel de CERNOAV, doar că se referă la mașini (prețurile de curs și pregătire fiind probabil gândite la același cote mari).
Deci asta se întâmplă ascuns prin Senat în timp ce noi ne mirăm cum oare poate fi scuipat în față fix președintele României. Ce țară suntem? Ar spune unii. Ei bine, una comică de tot dar tragică în concluzii.
Din câte înțeleg eu din Legea asta, se dorește un lucru ce s-a mai făcut până acum: Inventarea unor instituții cu scop unic de a da bani la Stat. Instituțiile iau bani direct de la cetățeni sau hai, de la firme sau persoane fizice ce vor lua bani mai departe de la multe alte persoane fizice și firme. Practic se inventează un sistem doar de dragul de a fi taxat. De acolo, experții pot face orice jonglerii doresc ei, fiind sancționați doar cu avertizări, suspendări de la 3 luni sau înlăturarea din grup cu posibilitatea de a se întoarce. Devine din ce în ce mai greu să fii șofer în țara asta. De asemenea, devine din ce în ce mai greu să fii om sănătos la cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *