Blogging, Știri & Trends
Cel mai funny video al momentului cu GTA V
Cel mai funny video al momentului cu GTA V

Cel mai funny video al momentului cu GTA V

Veteranul joc GTA (Grand Theft Auto) este jocul meu preferat. L-am jucat intens de la prima variantă, care pentru pasionați este desigur GTA 2 (urmat de GTA 2 London), iar apoi am rămas și mai lipit de monitor când am dat de GTA 3. Dintre toate seriile jucate, inclusiv Vice City sau San Andreas, tot GTA 3 mi-a rămas la suflet. Problema mea e că n-am apucat să joc GTA IV sau GTA V căci n-am computer de NASA. Dar uite că niște oameni de vârsta a 3-a au avut ocazia asta pentru prima oară și și-au împărtășit reacțiile și părerile. Mersi Valentin Trașcă de share-ul de pe Facebook!

Mori de râs, nu? Dar e și interesant rău… Este foarte util ca studiu psihologic și social ce au de spus oameni precum aceștia despre jocuri de acest gen, considerate mult prea periculoase pentru toți. Adevărul este, după cum spun și doi din bătrânei, că jocurile astea ar putea fi periculoase nu pentru toți ci doar pentru o categorie psihică predispusă deja la violență. Iar cum predispoziția se formează de multe ori nu prin genetică ci prin influența din copilărie, de aia e bine să avem jocuri interzise minorilor! Mi-a plăcut ce a spus unul din subiecții exercițiului, că pentru un om normal acest joc ar fi doar fun. Dar…ce e omul normal?
Apropo, am văzut de curând filmul Vice din 2015. Nu e un film grozav dar e bun de urmărit. Se vorbește și acolo despre un fel de joc (realitate virtuală) și despre cum unii oameni nu s-ar descărca de anumite porniri violente jucând ceva anume ci ar putea să și le cultive mai mult. E un SF interesant iar adevărul e că nu toți suntem la fel și minor sau nu, mulți sunt mai predispuși la Violență decât alții. Dar…asta nu ar trebui să ne schimbe gusturile în gamming, nu? Sau…poate aveți voi vreo altă părere…

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *