Blogging, Știri & Trends
Cercetasii Constantei
Cercetasii Constantei

Cercetasii Constantei

Constantei ii lipsesc multe lucruri frumoase. Unul din acele lucruri este fenomenul de „cercetasi”. Eva Lițcanu este cea care vrea sa infiinteze aici un centru local de cercetasi. Drept exemplu pentru ce ar urma sa faca, a organizat un Treasure Hunt in Zona Peninsulara, cu participarea a 27 de copii.
Dupa cum gasim pe Cuget Liber, aventura consta in urmatoarele:

Urmărind marcajele colorate care le indicau drumul fluturând pe stâlpi, copiii au avut de descoperit obiectiv după obiectiv şi indiciu după indiciu, nu fără a fi testaţi prin întrebări despre obiectivele descoperite.
[…]
Au fost trimişi pe la statuia lui Saligny, faimosul inginer, răpit de piraţi pentru a le repara corabia şi închis chiar în silozurile construite de el, unde, pentru a-l elibera şi a primi noi indicii au răspuns la întrebări legate de lucrările sale. Următoarea încercare a fost o probă de învingere a timidităţii, la acvariu, unde numai cu ajutorul doamnei de la ghişeu puteau primi un peştişor.

Acestea sunt doar o parte din intreaga aventura. Imi pare un proiect enorm de util pentru copii, caci doar aceste activitati le pot imprima bine in cap si in memorie cunostinte diverse si momente speciale din copilarie.

Cititi articolul despre acest eveniment, pe Cuget Liber, aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *