Blogging, Știri & Trends
Constanta – Bucuresti cu doar 30 Ron
Constanta – Bucuresti cu doar 30 Ron

Constanta – Bucuresti cu doar 30 Ron

Astazi a trecut vecina pe la mine sa se foloseasca de imprimanta mea. Cauta sa-si printeze un bilet de autobuz. Cu ocazia asta, am aflat de site-ul companiei de transport Sir Trans.

Aceasta are preturi destul de mici pentru asemenea distante. Constanta – Bucuresti la 30 Ron, Bucuresti – Constanta la 35 Ron (caci bucurestenii au mai multi bani sau nu stiu de ce..), Bucuresti – Mangalia la 45 Ron, samd.

Ca sa-ti cumperi bilet online, te duci la categoria „Bilete On-Line”. Simplu pana acum, nu? Apoi cauti locatia de unde pleci cat si destinatia. Iti recomand sa tastezi lent numele orasului ca sa-ti apara in lista ca mai apoi sa dai click pe el. Daca il scrii direct, nu o sa-ti apara programarea disponibila. Drept exemplu, eu am cautat cursa Constanta – Bucuresti. Imi apare o lista.

Este de preferat sa-ti faci rezervarea din timp. Ok, hai sa dam click pe locul liber de la ora 20:45. Alegem ce dorim si dam „Confirmare selecție”. Trebuie sa-ti faci un cont. Poti sa adaugi nume. telefon, samd, sau poti sa te loghezi direct cu Facebook, Twitter sau altele (desi mie in prezent imi da eroare cand incerc sa ma loghez prin asemenea metode).
Mi-am introdus numele, mail-ul si telefonul si am continuat. Imi apare simplu si direct o pagina in care ma pune sa-mi rezerv un loc anume (la fel ca la avion). Intre timp, am primit pe e-mail o parola care ma va ajuta pe viitor sa ma loghez pe acest website.

Puteti vedea aici, imbarcarea si debarcarea, durata calatoriei si omuletul verde pe care il puteti muta in locuri diferite. Din pacate, daca muti omuletul pe locul A sa zicem si apoi il muti pe locul B, nu mai poti sa-l intorci pe locul A. Poti sa-l muti pe locul C, D, X, Y, samd, insa nu te mai poti intoarce pe locurile pe care deja l-ai mutat doar ca sa vezi tu cum ar sta el acolo. Nu stiu daca este o eroare a website-ului insa nu e bine.
Apoi apesi butonul „Validare” si alegi metoda de plata. Prin Card Bancar, alegi „Plata prin Libra Pay”, introduci datele, platesti si gata. Iti va afisa la sfarsit un link normal, de culoare albastra. Biletul este in format „.pdf” deci trebuie sa ai instalat Acrobat Reader. Intri pe link, iti gasesti biletul, verifici datele si dai Ctrl+P adica Print. Imprimanta iti da o foaie A4 cu anumite date si acesta este biletul tau de autobuz!
Simplu, ieftin si rapid. Un pret de 30 sau 35 Ron este ieftin fata de un pret de 50 Ron minim dat pe CFR. Este alta viata intr-un tren insa cu autobuzul iesi mai ieftin si ajungi la destinatie mai rapid.

9 comentarii

  1. hmm interesant , eu am avut anul trecut neplacerea de a veni de la Bucuresti la Constanta cu Sir Trans si tot 50-55 lei era biletul , pretul ala de 30 e o manevra speciala de a lor doar dimineata sau noaptea nush exact , nu-ti face sperante
    ps: microbuzele lor sunt jalnice , sa mergi cu 310 3 ore pana la Bucuresti e o experienta de neuitat

  2. Anonim

    Decat sa mergi cu Sir Trans, mai bine nu mai mergi deloc. Am platit pe un drum Bucuresti – Constanta de 3 ori cat facea, adica 110 RON. Soferul imi spusese de 60 ron (ii dadusem 100) si sa ii mai dau inca 10, ca sa imi poata da rest 50. Pe site, pretul este de 40 lei la cursa respectiva. In final, s-a facut ca uita de ei iar cand am ajuns in Constanta si i-am adus aminte, a inceput sa-mi explice ca are 2 copii si sa isi aduca si 2 suporteri masivi sa-i sprijine spusele. Stiam eu de ce-i ocolesc..sper sa o faca si altii de acum incolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *