Blogging, Știri & Trends
Constanța pierde teren în fața Galațiului | Căruțele din oraș
Constanța pierde teren în fața Galațiului | Căruțele din oraș

Constanța pierde teren în fața Galațiului | Căruțele din oraș

157322-5-bacalbasa3Astăzi vorbim despre Maurice din Madagascar. Ah, pardon, în imagine este de fapt Bacalbașa, îi confund. Conform ziarului Replica, acesta a declarat că județul Constanța e o periferie, drept urmare, Galațiul – fiind în centru – are tot dreptul la coroana pe regiunea Dobrogea.

Pe mine mă amuză Bacalbașa și nu pot să mă supăr pe el, dar cum să ai totuși gândirea asta? Probabil o fi din cauza țiganiilor căruțași de tot scădem în ochii politici ai țării. Ajung și acolo.

Ideea e că se dorește o împărțire a României pe regiuni iar fiecare regiune trebuie să aibă o capitală. În Dobrogea, în ciuda mândriei noastre de constănțeni, capitala pare să apară din ce în ce mai mult în zona Brăila – Galați. Acolo, Ministerul Finanțelor pare să dorească să mute centrul de comandă al colectării taxelor și impozitelor. Deci dacă vrei să plătești ceva, vei merge în Galați s-o faci. Nu știu de fapt cum vine toată treaba asta dar e dată peste cap rău și ușor ușor se va implementa sigur și noi vom afla de abia la sfârșit. Galați și Constanța în război…mamă ce scandal va ieși!

 

Hai să revenim la caii noștrii. Nu există zi în Constanța să nu vezi pe stradă un asemenea peisaj ca cel de mai sus. În ciuda la ce spune tot același ziar Replica, vizavi de amenzi și că poate cândva cumva într-o zi cu Soare se vor putea confisca căruțele, țiganii căruțași încă se plimbă pe străzile orașului, încă își bagă nasul în gunoiul nostru (lucru ilegal în state civilizate), ba chiar…de când s-a auzit de asemenea măsuri propuse, am văzut mai mulți căruțași pe străzi. În nicio lună în niciun an n-am văzut atâtea căruțe prin oraș câte am văzut în Iulie și mai ales August! Cred că trag și ei acum mai mult de business căci știu că mai apoi îi vor lua Polițiștii la bani mărunți.

Apropo de căutat prin gunoi, aici e vina parțială a celor de la Polaris! Într-o ghenă de gunoi intră lejer nu doar țiganii dar și câinii, care trag de o pungă, o împrăștie pe stradă și dau naștere unor obiceiuri de genul…

 

Știu că Polaris pare să-și îmbunătățească serviciile de la an la an, dar să facă un sistem mai aparte de descotorosire de gunoi în containere securizate, în care să n-ai acces cu una cu două. E o problemă uriașă asta pentru Constanța și scade foarte mult moralul populației când vezi alt țigan cocoțan prin pubelă sau când te așteaptă unul sau altul zicându-ți liniștit: „Lasă punga aici” ca și cum pentru el era destinat gunoiul meu. Eu l-am refuzat pe ultimul tip care mi-a spus asta dar știu că tot a cotrobăit mai încolo prin tot ce am aruncat eu. Mai încolo poate mă și înjură când îl refuz sau mai rău.

Căruțe prin orașul Constanța…auzi tu. Galați! Ia zi, tu ai probleme de astea? Căci, să știi că mă mut acolo dacă voi sunteți mai civilizați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *