Blogging, Știri & Trends
Creativitatea – Seminar Online Gratuit
Creativitatea – Seminar Online Gratuit

Creativitatea – Seminar Online Gratuit

In seara asta am participat la un Webinar, adica un seminar online. Am observat din intamplare pe Facebook, statusul unei „fane” a blogului meu. Postase un link catre un seminar online ce a avut loc azi la ora 20:00. Era 20:02 cand am citit deci am prins totul cam de la inceput.
Seminarul era predat de catre o persoana pe nume Eusebiu Voinea. Nu erau multi in chat insa a fost atmosfera placuta, mai ales ca erau destul de captivante prezentarile Power Point ce descriau anumite tehnici de creativitate. E prima oara cand sunt martor la asa ceva si chiar am participat la discutie si mi s-a raspuns in timp real la micile mele nelamuriri.
Am prins aparent o a 6-a editie a Webinarului. Era vorba de Creativitate si mi-a placut mixul de Logica si Constructie ce poate da nastere unei idei bune. De exemplu, Eusebiu Voinea spunea ca ai putea sa-ti pui intrebarea „Cum pot face o vanzare reusita?”. Apoi iei un obiect, ca de exemplu o sticla, si ii analizezi felul. De acolo poti naste o idee. Poti compara situatia vanzarii tale cu insusirea sticlei. Sticla este…transparenta. Poate ar trebui sa fii mai transparent in negocieri. Sticla este goala. Poate ar trebui sa-ti umplii portofoliul. Orice. Poti lua orice calitate din orice obiect si sa-i cauti o atributie relevanta situatiei tale.
Un alt exemplu este cel al portofoliului de oameni de seama si a vorbelor lor celebre. Poti face un fel de album cu asemenea oameni si ale lor categorii iar cand tu ai o problema de un gen anume, il intrebi pe Einstein sau pe Edison, ce ar face ei. Ei iti dau o fraza celebra si tu poti interpreta de acolo un raspuns pentru situatia ta. Nu e vorba ca fraza stie ce vrei, insa mintea ta se va infasura in jurul cuvintelor si a intelesurilor si-ti va da tie ceva util. Ce sa zic, merita incercat.
Urmatorul seminar va avea loc peste doua saptamani, adica pe 21 Noiembrie, tot la ora 20:00 probabil. Pentru a fi pusi la curent cu urmatoarele dati ale Webinarului si pentru a si downloada materialul din seminarii in mod gratuit, puteti vizita website-ul www.eumex.ro/webinar

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *