Blogging, Știri & Trends
Culisele deciziei de a cumpăra o mobilă potrivită
Culisele deciziei de a cumpăra o mobilă potrivită

Culisele deciziei de a cumpăra o mobilă potrivită

Duminica trecută am avut în sfârșit onoarea de a vizita showroom-ul Yuka Mobili din Constanța. Spun „onoare” căci rar ai ocazia de a vedea un loc atât de modern și dezvoltat tehnologic. Nu mă credeți? Serios… De ce nu mă credeți? Ia duceți-vă la fața locului!
Nu degeaba mă atrăgea exteriorul showroom-ului. Interiorul completează totul și îmbogățește. De cum am intrat, am dat de o zonă spațioasă, înaltă și bogată. Aș spune „luxoasă” dar mulți confundă bunul gust cu luxul. Yuka Mobili nu-mi pare un loc de lux ci îmi pare un loc modern în adevăratul sens, cu un stil presărat de high-tech și inginerie de top. În zona de Recepție am întâlnit-o pe Antonina Maritoi, Directoare Marketing și pe Mihai Constantin, Director Vânzări. Am stat patru ore împreună cu aceștia și deși mă usturau ochii, adoram locul unde mă aflam.
A venit la fața locului de asemenea Diana Slav și Nelida Shi, două dintre bloggerițele implicate în campania Yuka despre care vorbeam aici. Am fost serviți cu cafea, suc, minipateuri, mini-eclere și alte două trei lucruri ce erau foarte gustoase. Mi-a plăcut primirea. D-na Antonina mi-a arătat diferite zone ale interiorului showroom-ului și am descoperit nu doar lucruri frumos aranjate și curate și sclipitoare dar și o mobilă bine construită, inovatoare sau de-a dreptul impresionantă. N-am mai văzut așa ceva!

Mi-a plăcut că am găsit și niște prețuri la fața locului căci tare curios eram de acestea. Pentru scaune, mese sau alte accesorii mici ca să le zic așa, dai de la 100 de euro la 200, 300 sau mai mult. Alte obiecte costă 2000 de euro, 4700 euro (atât costa o canapea foarte frumoasă parcă) și multe alte mii de euro. Le-aș cumpăra. Eu, care țin totuși la bani. Sau poate nu țin chiar așa mult. Dar…ideea e că merită să dai un ban bun pentru o piesă de mobilier bine construită, într-o manieră unică și durabilă. Unde mai pui consultanța primită înainte sau garanția și service-ul anual pe viață de după?

Am venit de acasă cu temele făcute: o schiță la o cameră proprie pe care domnul Mihai mi-a desenat-o mult mai ok și tehnic pe altă foaie și pe care a completat-o apoi cu un exercițiu de imaginație ce a inclus mobilă de la Yuka. Mai exact, ne-a făcut o simulare pas cu pas a relației Client – Vânzător. E foarte important. Mulți oameni dau foarte mulți bani pe anumite amenajări pripite în casă iar apoi tot pe mâna unui expert ajung, dând la final bani nu doar pe amenajările ce trebuie înlocuite sau DISTRUSE la propriu ci și pe consultanța și amenajările noi. După câteva întrebări despre ce cauți și cum, agentul de vânzări te ajută mai departe cu talentul unui specialist secundar ce apare la fața locului de amenajat și care îți va face poze la suprafață, loc al geamurilor, ușilor, ba chiar și a prizelor. Toate aceste detalii intră într-un soft 3D ce îți creează o simulare a viitoarei camere. O întrebare utilă de exemplu ar fi la o canapea. Dacă vrei s-o cumperi, ești întrebat ce cauți de la ea, pentru câte persoane este și ce dorești să exprime. Nu toți vor canapele pufoase și extra comode, alții caută ceva mai solid și practic. Fiecare cu stilul său. Specialiștii te ajută să-l exprimi.

 

Programul 3D îți aranjează spațiul în laptop iar uneori realitatea de la fața locului nu se deosebește de imaginea grafică. Lemn puternic, balamale rezistente ce nu îți deteriorează lemnul, finisaje perfecte, forme îndrăznețe sau ingenioase…de toate am văzut! Ba chiar m-am plimbat cu d-na Antonina peste tot prin showroom și mi-a arătat tot felul de produse ce se întrec unele cu celălalte în calitate și creativitate. Știu că sună a prea multă laudă dar…lucrurile astea există și sunt de admirat.
Am găsit și patul Kamasutra! Vă vorbeam de el în primul articol despre Yuka Mobili. Este mai exact un pat…pe care nu mi l-am imaginat. Nu are nici patru picioare, nu are nici fier forjat ci stă pe un fel de cilindru puternic și este de asemenea ancorat în perete. N-ați înțeles nimic cred. Dar…așa e. Cadrul patului nu e deloc gros dar e rezistent iar pe el se află diverse gravuri…kamasutra.

 

Subtil, nu? Are și lumini patul, desigur. O femeie a cumpărat un astfel de pat pentru camera copilului său. Stați liniștiți, gravura aia e opțională. Este foarte interesant și mi-ar plăcea așa ceva. Ba chiar, la fel cum mi-am schimbat imaginația vizavi de paturi dorite, mi-a plăcut și diverse dulapuri ce se deschid prin împingere. Adică nu au mânere, au o formă simplă, futuristă și minimalistă, cu un interior plin de sertare, rafturi sau spații de depozitare. Vezi colecția Infinity. Tot la Infinity (ce s-a dovedit a fi colecția cea mai potrivită pentru mine) am văzut o mobilă ce s-a deschis exact ca un robot din Transformers iar interiorul avea o zonă ce musai trebuia să conțină niște pistoale și gadget-uri de Spion. Deci…JUR! Cea mai tare bucată de mobilă pe care am văzut-o în viața mea. O să caut să vă fac data viitoare o filmare la așa ceva. Practic, vorbesc de niște uși orizonale ce se deschid ca o ușă de garaj dar din două bucăți ce se retrag în interior, acționate de vreo trei sisteme hidraulice. Awesome!
M-am simțit minunat la sediul Yuka iar Antonina și Mihai au fost de minune, tratându-ne nu doar cu respect și seriozitate dar și cu prietenie și interes! Sunt mai multe de zis parcă dar…cred că e de ajuns pentru a vă face o idee.
Nu uitați de concursul lansat de mine, unde puteți câștiga pe lângă o pernă (o să fac rost de o poză) și un astfel de stick usb de 8Gb:

 

 

Este mic, este bun de pus la chei…e foarte cool. Eu doar caut un răspuns creativ din partea voastră la una din întrebările puse la sfârșitul articolului acesta. Serios acum…să vizitați sediul Yuka Mobili! E nebunie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *