Blogging, Știri & Trends
Cum a decurs ziua de 20 Decembrie 2013 !
Cum a decurs ziua de 20 Decembrie 2013 !

Cum a decurs ziua de 20 Decembrie 2013 !

Astăzi m-am trezit bine dispus şi în forţă. Nu-mi imaginam că spre după-amiază voi bea ţuică fiartă în casa unui străin, în timp ce stau la poveşti cu un caricaturist celebru.
Vorbesc despre expoziţia nonconvenţională „La Babu’n bloc”, despre care am scris în detaliu aici. A fost vorba despre caricaturile lui Leonte Năstase expuse pe etajele scării unui bloc din cartierul Faleză Nord. Am vorbit foarte mult cu această persoană şi nu e prima oară când observ că mulţi oameni se deschid mult în faţa mea. S-au făcut introduceri, s-au povestit multe, ba chiar s-au spus şi bancuri. Spre final am fost invitaţi la suc şi cafea. Pe lângă acestea, am fost serviţi şi cu nişte ţuică fiartă. Eu ca de obicei am confundat ţuica cu apă (vezi episodul povestit pe Facebook despre cum am pus ţuică în ghiveciul cu flori crezând că-i apă). Am simţit paharul cald şi m-am prins ce urma să gust dar…n-am dat înapoi. Până la urmă era cam frig afară, de ce să nu mă încălzesc?
După vreo 45 de minute în care am fost prezent la eveniment am plecat spre casă. În autobuz se petreceau din nou fel şi fel de scene. Doi puşti de vreo 11-12 ani se certau cu anumiţi călători. În fine, unul din ei căci celălalt îi spunea acestuia să înceteze. O femeie îi certa că nu le oferă locul iar unul din puştani vorbea în stil de mahala cu ea (deşi părea a fi român). Femeia l-a numit copil iar el a zis că nu e copil, că nu ştie ea ce vârstă are el, că are 14 ani. Mda, tot copil eşti. Apoi femeia l-a gonit de pe scaun, întrebând dacă are bilet. Ce a spus „bărbatul” de mici dimensiuni? Că el e copil şi nu trebuie să composteze. Mă doare capul cu transportul în comun… Au intervenit mai mulţi călători iar micii bărbaţi au coborât la prima staţie.
Acasă, în faţa uşii mele, erau alţi copii. M-am cam prins ce fac acolo.
– Primiţi cu colindul? spuse fetiţa mică ce făcea parte din grupul format din alţi doi băieţei.
– Băi copii, eu mai am vreo 3 lei la mine. Spuneam eu în timp ce le-am înmânat suma.
– Haideţi să vă şi colindăm! Spuse fetiţa simpatică în timp ce a dat tonul colindului Domn Domn Să-nălţăm.
Au sărit peste partea cu iepuraşul vânat dar au fost simpatici. A fost o zi bună şi nu pot spune că m-am plictisit. Ce înseamnă să începi o zi cu gânduri pozitive…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *