Blogging, Știri & Trends
Cum a fost la protestul din Constanta
Cum a fost la protestul din Constanta

Cum a fost la protestul din Constanta

Am mers si eu azi la protestul din Constanta. Am sa va zic o parte buna si o parte rea. Partea rea e ca protestul asta a parut cam ca un circ. Partea buna e ca Facebook-ul da roade si in offline.

M-am suit in Maxi Taxi si am fost martor la o scena care urma sa defineasca viitorul serii. Se suise un nene cu mine si a zis ca merge pana in zona Primariei. Soferul l-a intrebat daca se duce la Protest dar pasagerul a zis ca nu. A inceput o dezbatere despre corectitudine si de ce nu s-ar duce si cum e viata. S-au suit si niste tineri. Radeau in spate, se bagau in seama rar ca sa adauge replici comice. A vorbit nenea ala non-stop, ba balbait ba pe langa subiect, a fost cam penibil.

Coborasem la Primarie. Era pustiu. Ma asteptam la altceva. Tot zgomotul era fix in fata Primariei. Multi mosuleti si multe babe, probabil prezenti de la ora 14:00. Erau in total cam 200 de oameni probabil. Cat de mic e un grup de 200 de oameni… Pe la 19:20 incepeau sa vina tinerii Facebook-ului. Ei au facut diferenta. Usor usor, pana la ora 20:00, se adunasera inca niste sute de oameni. Nu ma pricep sa estimez numarul persoanelor prezente dar erau ceva mai multi de 300 cum spuneau cei de la Neptun Tv.

Concluzia mi-era clara. Batranii sunt prea nebuni ca sa aiba sens iar tinerii prea tineri ca sa fie suparati de ceva. Ma uitam la figurile oamenilor cu atentie: tineri, batrani, jandarmi, personal al primariei, jurnalisti si fotografi, toti zambeau. Eu cred ca eram printre putinii tristi de acolo. Nu scandam nimic. Credeam ca as fi fost in stare sa urlu macar „Jos Guvernul” dar n-am gasit sensul, as fi zis ceva mai elaborat, in alt cadru poate.

Toti asteptau un scandal sau ceva. Cand a bubuit o petarda si s-a facut cerul rosu toti s-au simtit cu 89% mai vii. Asta vroiau ei. Am stat doar 3 ore si am plecat apoi.

Foto n-am prea facut dar am reusit sa filmez cateva scene. Enjoy!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *