Blogging, Știri & Trends
Cum arata Constanta Papergirl in Carturesti
Cum arata Constanta Papergirl in Carturesti

Cum arata Constanta Papergirl in Carturesti

Ziua buna, amabila persoana care ma citesti! Ok, hai sa trecem la povestit! Azi am trecut pe la libraria Cărturești din City Park Mall, pentru a vedea cum se organizeaza evenimentul Constanta Papergirl.
Spre surprinderea mea de om sedentar, Carturesti s-a mutat de mult de la etaj la parter. Acum se afla fix in dreapta, cum intri in City din partea strazii si intersectiei si tot.

Acolo trebuia sa ma intalnesc cu Mihaela Bota, cea care s-a ocupat de organizare si amplasare a pozelor si poeziilor si tot. Asta am si facut. E mult mai fun sa admiri niste lucrari si sa ai pe cineva langa tine care sa-ti explice ceva mai mult despre ele.

M-am regasit si eu pe pereti cu 3 lucrari…caci am zis ca daca imi vad afisate doar 2 lucrari din 20 sau cate am dat, ma supar. Deci…Mihaela a pus 3.


Nu-i problema asta, caci restul sunt printr-un dosar pe care o sa-l discut imediat, plus ca s-ar putea sa ma asculte si sa puna in aplicare planul meu de rotatie a lucrarilor. Planul asta implica la cateva zile sa mai schimbe din lucrarile artistilor, sa mai apara si restul lucrarilor unui artist in „lumina reflectoarelor”.

Toate lucrarile au ceva aparte si sunt foarte frumoase mai toate, unele sunt incredibile chiar. Printre preferatele mele se numara:

„Liderul”, o lucrare facuta prin tehnica x. O numesc „tehnica x” caci i-am uitat numele. Insa am mai vazut mai multe de la acelasi artist, si mi-au placut mult. Asta insa, e preferata mea.

„lolbird” a lui Tiberiu Moise este o lucrare foarte comica. E foarte tare. Ultima mea preferata absolut este asta:

Creepy. Creepy awesome! O sa am cosmaruri!

Desigur, am mai apreciat mai toate lucrarile. Eu am printat simplu pe o foaie mai grosuta insa trebuia sa fac precum Jasmin Sapadin…

Pe langa faptul ca are poze foarte frumoase, le are si frumos printate, pe hartie „profi” de la Fuji film, cu semnatura vizibila. Am observat si eu acum ca face o mare diferenta o asemenea poza, chiar si la o astfel de galerie mai simpla si degajata.

M-a intrigat eticheta de la helloPIXEL:

Locatia este excelenta pentru o asemenea galerie. Vin mereu oameni prin libraria asta si de multe ori sunt oameni interesanti. Un nene a pus intrebari despre galerie si a recunoscut ca este si el artist vizual.

In ciuda simplitatii evenimentului, totul este afisat destul de bine. Ba chiar discutam cu Mihaela cum s-ar putea face pe viitor evenimentul. S-ar putea folosi schimbarea pozelor la cateva zile, pentru a avea mereu ceva nou. Dosarul cu poezii si poze e foarte interesant, ba chiar pe viitor propun sa isi faca fiecare artist cate un dosar, putand fi vizualiat pe spranceana de catre orice fel de om dornic. Nu vrei sa dai multe poze sau poezii? Nu-i nimic, poti fi adaugat intr-un dosar precum cel existent acum.

Cu ceva fonduri si ceva ambitie in plus din partea oamenilor mai din varf, s-ar putea amenaja o vizualizare proiectata a pozelor. Un fel de screensaver adica, proiectat pe o panza, cum s-a intamplat si la Festivalul Antic Tomis, de exemplu.

La sfarsitul expozitiei, poate participa mai oricine la impartirea pe biciclete a operelor prin oras. In acest sens, am convenit cu Mihaela ca ar trebui sa vina mai multi cu cate o idee de itinerariu. Eu ma gandeam sa ne invartim si pe langa City un pic dar sa ajungem si pe la Casa de Cultura, ba chiar poate si pe Stefan cel Mare, prin fata la Tomis Mall. Ideile astea le vom trimite pe blogul Constanta Papergirl. Dupa toata nebunia asta, se va organiza un party la Heaven’s Hell (fosta Rockoteca, de la intrare spre Satul de Vacanta).

Pentru detalii oficiale despre eveniment, intrati pe www.constantapapergirl.wordpress.com sau pe Facebook, aici.

Hai sa mai vedem cateva poze:

Pentru toate pozele, intrati pe Facebook-ul meu aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *