Blogging, Știri & Trends
Cum câștigi la vot în orașele din România. De asemenea…ce votăm mai exact și când?
Cum câștigi la vot în orașele din România. De asemenea…ce votăm mai exact și când?

Cum câștigi la vot în orașele din România. De asemenea…ce votăm mai exact și când?

Hai că am scris și eu un titlu de Can Can, …doar că e realitate simplă. Mă sună USR adineauri pe telefon, prin robotul lor, și-mi spune despre campanie. La fel au făcut și alte partide pe alte numere, după cum au raportat x oameni pe net. Au zis să convingă și ei votanții, în ultimul ceas. Alții se fac că dau bine în sondaje, de parcă nu știm că sunt măsluite. Alții au Presa la mână. În orașe mici precum Constanța, la țară aici, nici nu-i greu să rotești pe degete toți necalificații ce se dau jurnaliști.

Soluția e simplă: Să fi făcut cu adevărat ceva bun cândva și să te știe lumea, sau să nu faci parte din grupurile mari de politicieni și să-ți pui și mama și tata și bunicu și colegii de partid și toți să voteze…de dimineață. Nu degeaba e vorba aia cu departe ajungi… Dacă de dimineață se votează masiv, se dă încredere maximă votanților că e și partidul tău cineva, că e o soluție viabilă pe care mulți alții o votează. Așadar, procentul major de nehotărâți va migra masiv spre tine după primele rezultate, confirmând convingerea superficială a celor din acest procent că tu erai cel ales. The One, cum s-ar zice.

Voi cu cine ați vota pe 9 Iunie la alegerile din Constanța? p.s. Nu există nicio informație facilă pe internet despre ce votăm și când. Trebuie să sapi mult ca să legi cap la cap totul. Trebuia să avem sistem ca la BAC, cu județe și orașe și comune. Nu pdf-uri! Cică votăm primarii pe 9 iunie. Mai fals nu se putea! VOTĂM MULTE! Biroul Electoral trebuia să ne spună, dar ce îi pasă? Nici nu mi-a răspuns la o sesizare de acum ceva timp. Dacă aveam bani de Loto, îi dădeam în judecată din când în când până când se aruncau pe geam…

Vă zic eu ce se votează, că au uitat candidații să menționeze chestii de astea…esențiale. Dacă mai fac ăștia prostii de astea, mă bag și eu ca Primar peste 4 ani. Și mare grijă, că și câștig!

Următorul vot pe care ți-l poți exprima ca cetățean al României se va desfășura în data de 9 Iunie 2024, adică Duminica asta. Poți vota ca să alegi CINCI CHESTII: Primarul, Consiliul Local, Consiliul Județean, Președintele de Consiliu Județean și Europarlamentarii. Știați? Habar n-aveați, recunoașteți!

Eu aș vota așa:

Primar: Stelian Ion (USR, ADU, șamd) – Nu mai votați oameni „cu experiență politică mare”! Fix asta NU trebuie! Experiența aia e ca Facultatea la Pușcărie.
Consiliul Local: Nu știu. Poate Partidul Ecologist Român, că-i Adrian Bîlbă acolo, fostul director al Delfinariului Constanța. p.s. Nevermind. Cică Bîlbă îl susține pe Horia C la Primărie. Deci tot ADU. Pe linie ADU atunci.
Consiliul Județean: Nu știu. Poate tot ADU. De ce? Că îmi par necunoscuți și necunoscuții poate sunt buni în jocul ăsta. Prea ne-am lăfăit pe vedetism!
Președinte Consiliu Județean: Nu știu. Poate pe Murad, ca să mai pună accent pe litoral. Poate pe…nu știu.
Europarlamentare: Nu știu. Ba ADU, că n-au pensionari prin listă, ba REPER, că e Dacian Cioloș pe acolo.

Așadar, eu cred că exprim o părere foarte clară a multor oameni despre alegerile 2024: Nu știu. Însă știu una clară: Nu PSD și PNL (frați gemeni), nu AUR sau SOS. Noi în România așa votăm: Nu ăla! Așa a ieșit Iohannis. Așa o să și iasă pe ușa din dos (tardiv, ce-i drept). Și el și alții… Dacă nu…mergem tot înainte cu depresia socială până când ne pocnește la fiecare în cap câte o venă. Succes tuturor în acest Hunger Games 2024!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *